2021. július 31.
//
Oszkár névnap

Gumifüst Ajkán

2014. október 25. 12:56
ifj. Mulicz László
A PA-CI (Panellakó Civilek) a veszprémi SR Sport Egyesület segítségével október 23-án extrém sportnapot szervezett Ajkán.

A rendezvénysorozat első körében a gördeszkásoké és BMX-eseké volt a főszerep, de a most az autósok kerültek fókuszba. Az eseményt az Ajka és Térsége Civil Szervezetek Szövetsége hozta tető alá, a lebonyolításra pedig ismét a hasonló rendezvények rendezésben már rutinos veszprémi SR Sport Egyesület kérték fel.

A műsornak az egyik ajkai bevásárlóközpont parkolója adott helyet, amelyre negyvenhat jelentkező fogadta el a meghívást. A látványos autózásról a sok ügyes pilóta mellett a kialakított pálya szlalomos látványelemekkel tarkított aszfaltcsíkja is gondoskodott, hiszen szorgalmasan kellett tekergetni a kormányt.

Az utóbbi napok zord időjárása is megkegyelmezett arra a rendezvénynek, hiszen a hajnali esőzést, szélvihart követően a résztvevők száraz időben teljesíthették a pálya nyomvonalát. Az ügyes pilótáknak és a profi rendezésnek köszönhetően minden zökkenőmentesen működött, így a reggeli pályaépítés, regisztráció és eligazítás után már kilenc órakor dübörögtek a gépek. A nap folyamán minden jelentkező négyszer teljesíthette a nyomvonalat, melyek közül a legjobb időt értékelték is a rendezők.

A körök végén – amíg a rendezők a díjkiosztóra készültek – Szalai Gergő (Suzuki RWD), Sulyok Bálint (BMW), Bakonyi Dániel (AUDI A4 RWD) és Auerbach László (BMW) drift-bemutatóval szórakoztatta a kilátogatókat.

Az abszolút elsőséget Bognár Martinszerezte meg Lovász Róbert és Dobos Tibor előtt.

vehirsport.hu