2020. február 19. // Zsuzsanna névnap

Országos bajnokságok hétvégéje

2014. november 1. 8:58
Mérő Edit
Négy országos bajnoki megmérettetésen vettek részt a tájékozódási futók az ünnepi hosszú hétvégén a Bükk-hegységben, köztük a Veszprémi Honvéd Sportegyesület versenyzői.

Az idei országos bajnokságsorozat utolsó felvonása az éjszakai bajnoksággal kezdődött október 23-án este a Bükki Nemzeti Park területén, Répáshután, amelyen a VHSE-t képviselő Németh Zsoltné N45 kategóriában bajnoki pontszerző helyen, hatodikként végzett.

Zuhogó esőben rajtolnak a váltók első futói - Fotók: Bálint BenceZuhogó esőben rajtolnak a váltók első futói - Fotók: Bálint Bence

Az idén első alkalommal megrendezett rövidtávú váltó bajnoksággal folytatódtak másnap a küzdelmek Miskolc-Komlóstető lakótelepi és parkerdő jellegű részein. A hideg, esős idő alaposan próbára tette a versenyzőket, akik a sártengerré változott pályán küzdöttek a helyezésekért. Ebben a versenyszámban szép eredmény a 14-es korcsoportban induló VHS 1. sz. csapat (Mérő Dominika, Bácskai Péter, Bálint Benedek és Lantai Anna Boróka) által elért 7. helyezés.

A harmadik próbatétel, az országos csapatbajnokság napjára már kellemes idő várta a futókat. A tájékozódási szempontból kifejezetten bonyolult középhegységi terepen női csapatunk (Németh Zsoltné, Lendvai Katalin, Wieder Ilona) az N 145 kategória győzteseként a dobogó legfelső fokára állhatott. Szintén szép eredmény a VHS 1. sz. csapat (Bálint Benedek, Bácskai Péter és Angyal Dániel) 7. helyezése a 14 éves fiúk mezőnyében. A 14 éves lányok között nyolcadik helyen végzett csapatunk (Mérő Dominika, Lantai Anna Boróka és Kápolnás Kata).

A győztes női váltó: Németh Zsoltné, Lendvai Katalin és Wieder IlonaA győztes női váltó: Németh Zsoltné, Lendvai Katalin és Wieder Ilona

Utolsó nap, az egyesületi váltó bajnokságon a roppant bonyolult domborzati formák alkotta, tájfutók számára valódi csemegének számító városszéli terepen a dobogóra esélyes felnőtt női váltónk egy sajnálatos sérülés miatt nem tudta befejezni a versenyt.

Az országos bajnokságok jövő tavasszal folytatódnak, addig kisebb, regionális rangsoroló versenyeken lesz még alkalom a sportág iránt érdeklődők részére kipróbálni a tájékozódási futást a tél beállta előtt.

vehirsport.hu
2020. február 19. // Zsuzsanna névnap