Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

Veszprémi tájfutó érmek a Vértesből

2014. november 8. 10:30 // Forrás: Mérő Edit
Böröczkyné Makai Anna arany-, Bálint Ádám és Bálint Benedek pedig egyaránt ezüstérmet szerzett Őszi Spartacus Kupa nemzetközi rangsoroló tájékozódási futó versenyen.

November első hétvégéjén a Vértes-hegységben, Gánt-Kápolnapuszta környékén rendezték meg idén már 62. alkalommal az Őszi Spartacus Kupa kétnapos, nemzetközi rangsoroló tájékozódási futó versenyt.

A legfiatalabbak, a 10D kategória dobogós helyezettjei, köztük az ezüstérmes Bálint Ádám - Fotók: Bálint Bence, Máthé IstvánA legfiatalabbak, a 10D kategória dobogós helyezettjei, köztük az ezüstérmes Bálint Ádám - Fotók: Bálint Bence, Máthé István

A szép, őszi időjárásra nem lehetett panasz, azonban a pályák leküzdése kemény fizikai kihívás elé állította a résztvevőket. Különösen első nap, amikor – a legfiatalabbak és legidősebbek kategóriáit leszámítva – jellemzően több száz méteres szintkülönbségeket kellett legyűrniük a versenyzőknek. A Vértes-hegység gyönyörű, sziklás, szakadékokkal szabdalt részein megrendezett futamokon a gyors futást akadályozó, lehullott ágakkal, gallyakkal teli terep is nehezítette a pályák teljesítését.

Az 50 éves mezőny eredményhirdetése, a dobogó legfelső fokán a VHS versenyzője, Böröczkyné Makai AnnaAz 50 éves mezőny eredményhirdetése, a dobogó legfelső fokán a VHS versenyzője, Böröczkyné Makai Anna

Az összesen hatszáznál is több versenyző között a Veszprémi Honvéd Sportegyesület néhány tagja is teljesítette a kitűzött feladatot – nem kis sikerrel, hiszen a népes, magyar és külföldi versenyzők alkotta mezőnyökben három érmet is sikerült elnyerniük a két futamon elért időeredményük összesítése alapján.


Dobogós helyezést értek el:
Böröczkyné Makai Anna – N50 kategória 1. helyezett
Bálint Ádám – F10D kategória 2. helyezett
Bálint Benedek – F12C kategória 2. helyezett

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.