Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Sikeres évet zárt az SZ&T-T Rally Team

2014. november 26. 20:31 // Forrás: ifj. Mulicz László
Szalmásy András egyesületi elnök értékelte a veszprémi SZ&T-T Rally Team.

 – Az autósport szeretetét édesapám, Szalmásy Jenőt révén örököltem, aki a MAMSZ Veszprém megyei elnöke és alapítója volt. 1975-től tíz éven át rendeztek baleset megelőzési ügyességi versenyeket és motoros bemutatókat Veszprém és környékén – tekintett vissza az autósport iránti vonzalmának gyökereire Szalmásy András egyesületi elnök.

– 1982-ben gokartozással kezdtem pályafutásomat az autósport világában ahol C125-ös kategóriában 1986-ban országos bajnok lettem. 1989-től raliversenyzésre váltottunk, ahol először túra kategóriában, majd egy évvel később rally másodosztályban autóztunk. 2002-ben a Mikulás Kupa záró futamán egy második hellyel zártam eme pályafutásom – folytatta a sportvezető.

– Egyesületünket 2007-ben alapítottuk, akkor már fiam ladás szárnypróbálgatása miatt. Az egyesület az óta sok változáson esett át, tagok jöttek mentek és a versenyzés mellett kiegészült a profilunk versenyszervezéssel is. Több rendezővel karöltve rendeztünk már mini ralikat és szlalom versenyeket is, de a versenyzés mindvégig a fő profilunk maradt. Csapatunkat tagjaik kitartó lelkesedése mellett, Steigerwald Ferenc és Nagy Ádám szakértő autószerelő kezei is segítik, akik mind a versenyeken, mind az autók felkészítésben teljesítik minden autóépítő kívánságunkat – tette hozzá.

A veszprémi csapat az idei évben három versenyzőpárossal képviseltette magát a ralin és szlalom szakágakban: Szalmásy Mátyás-Fehér Balázs egyedileg épített BMW 325i-vel, Novák Gábor-Nagy Ádám Mazdával és Ladával, valamint Nagy Richárd-Nagy János páros BMW 325i-vel.

Kiemelkedő eredménnyel zárta a 2014-es évet a tizenöt éves Nagy Richárd, aki már korán belekóstolt a technikai sportok világába, hiszen mindössze hétévesen már sikeresen vett részt egy motoros ügyességi versenyen. 2011-ben kezdte autós pályafutását a tapolcai Dobó Kupán egy Mazda 323F típusú autóval, amit hamar meg tanult ügyesen terelgetni. E gépet pár év alatt teljesen „kiautózta”, így 2013-ban átült egy BMW 325i-ba. Az idei évet a bajor márka volánja mögött autózta végig és több verseny mellett a Dunántúli Szlalom Kupa junior kategóriájának első helyén végzett úgy, hogy nyolc versenyből hétszer állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Jövőre kis fejlesztésen esik át a technika, hogy még eredményesebben tudjon részt venni rendezvényeken, így minél több szlalom versenyen és a D.SZ.K. futamon.

Nagy RichárdNagy Richárd

Szalmásy Mátyás is szép évet hagyhat maga mögött annak ellenére, hogy kissé felemásra sikeredett számára az évad. A hazai raliversenyek világában sajnos mostoha körülmények uralkodnak, így nehéz volt színvonalas amatőr versenyeket kiválasztani a naptárból, ahol elindulhatott. Az idén a tavalyi Ezerjó kupa nyolcfordulós bajnokságával szemben, ahol kategória első és abszolút második helyet sikerült elérnünk, most csak négy raliversenyen tudott indulni. A nagyvelegi és a komlói futamokon kategória 2., abszolút 3. helyen, a lábatlani futamon kategória és abszolút első helyen, míg a fehérvárcsurgói viadalon a harmadik helyen zártunk. Részt vett még a Veszprém Szlalom futamain is egy kis látványautózással, közönség autóztatással. A technika ördöge néha beleszólt az eseményekbe, de már építik az új „vasat” amivel a felsőbb kategóriás versenyeken is indulni lehet, és amivel jövőre színvonalas külföldi versenyeken is szeretnének rajthoz állni.

vehirsport.hu
további cikkek
Több ember meghalt egy raliversenyen Lábatlan és Bajót között baleset Több ember meghalt egy raliversenyen Lábatlan és Bajót között Négyen meghaltak és többen megsérültek, amikor az Esztergom-Nyerges Rallyn egy jármű lesodródott az útról és a nézők közé hajtott. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) vezetősége közleményben tudatta, hogy a hatóságokkal együttműködve vizsgálja a baleset körülményeit. 2024. március 24. 16:23 Ausztrál Nagydíj - Sainz nyert Melbourne-ben, Verstappen kiesett Ausztrál Nagydíj - Sainz nyert Melbourne-ben, Verstappen kiesett A vakbélműtétje után lábadozó Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat, melyet a címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája műszaki hiba miatt feladott. 2024. március 24. 6:38 Szaúdi Nagydíj - Dzsiddában is folytatódott Verstappen sikersorozata Szaúdi Nagydíj - Dzsiddában is folytatódott Verstappen sikersorozata A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője rajt-cél győzelmet aratott a vasárnapi Forma-1-es Szaúdi Nagydíjon Dzsiddában. 2024. március 9. 19:50 Veszprémből indul az ERC-sorozat – újabb lépés a sportfőváros cím felé rali Veszprémből indul az ERC-sorozat – újabb lépés a sportfőváros cím felé A Rally Hungary lesz a 2024-es ERC-sorozat nyitóversenye, amelyet április 12. és 14. között veszprémi központtal, murvás pályákon tartanak meg. Rali Európa-bajnokot majd öt aszfaltos és három murvás verseny összesített eredménye alapján avatnak.   2024. március 6. 13:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.