2022. október 4.
//
Ferenc névnap

Bizonyíték a finn-magyar kapcsolatra

2009. szeptember 1. 14:35
Általános iskolában még tanítják, középiskolában már megkérdőjelezik nyelvünk finnugor származását. Mi az igazság? :)

Míg egyre több nyelvész úgy tartja, hogy téves Szajnovics János, Gyarmati Sámuel, Budenz József és Reguly Antal elmélete, az internetre felkerült videók azt bizonyíthatják, hogy valóban nyelvrokonságban állunk a finnekkel.

Az egyes számú megkérdőjelezhetetlen bizonyíték:

 A kettes számú megkérdőjelezhetetlen bizonyíték:

Azonban, hogy szerkesztőségünket ne érhesse az elfogultság vádja, íme néhány alternatív nyelvrokonságot bizonyító példa. Mindenki döntse el saját lelkiismerete szerint, hogy kivel szeretne inkább egy nyelvcsaládba tartozni.

vehir.hu

További cikkek

MEGVALÓSULT A „MOZDULJ KÖZÉP-DUNÁNTÚL!” CÍMŰ PROJEKT
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.