Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Döntetlen a franciákkal

2014. december 4. 19:44 // Forrás: MTI
A magyar női kézilabda-válogatott 22-22-es döntetlent játszott az olimpiai ötödik, világbajnoki hatodik francia csapattal a vasárnap kezdődő magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésén Győrben.

Eredmény:
Magyarország-Franciaország 22-22 (10-13)
a magyar góldobók: Tomori 4, Szucsánszki 4, Kovacsics 3, Triscsuk 3, Szamoránsky 2, Mayer 2, Bulath 2, Erdősi 1, Planéta 1.

Az utolsó felkészülési mérkőzésen Németh András szövetségi kapitány arra keresett választ, hogy ki legyen az a két játékos, aki a 18-as keretből nem kerül be a 16-os Eb-csapatba.    

Remekül kezdett a magyar csapat, Szucsánszki és Kovacsics góljaival a 9. percben már 6-3-ra vezetett, de lassan magukhoz tértek a vendégek, és megkezdték a felzárkózást. Időkérésük után pedig valósággal állva hagyták ellenfelüket: a 17. percben már 6-6 volt az állás, a 25. percben pedig 6-10. A magyarok negyedórán át nem lőttek gólt, sok volt a kimaradt ziccer, vagy Glauser védett remekül, ám tény: a kemény francia védőfal sokáig áthatolhatatlan volt Tomoriék számára. Németh András időkérését követőn Szucsánszki törte meg a kínosan hosszú gólcsendet, de a szünetben örülni kellett annak is, hogy "csak" 13-10-re vezettek a vendégek.    

Tomori Zsuzsanna (k) a francia Nina Kamto Njitam (b) és Gnonsiane Niombla (j, háttal) között a Magyarország - Franciaország női kézilabda Eb-felkészülési mérkőzésen a győri Audi Arénában 2014. december 4-én. MTI Fotó: Kovács AnikóTomori Zsuzsanna (k) a francia Nina Kamto Njitam (b) és Gnonsiane Niombla (j, háttal) között a Magyarország - Franciaország női kézilabda Eb-felkészülési mérkőzésen a győri Audi Arénában 2014. december 4-én. MTI Fotó: Kovács Anikó

A csapatkapitány Tomorit még a pihenő előtt kiállították, így a fordulás után ki kellett védekezni egy emberhátrányt, ami sikerült, és ettől erőre kapott a házigazda. A 39. percben a beállós Szamoránsky egyenlített (14-14), mi több, Bulath szép, elhajlásos lövésével ismét a magyar csapatnál volt az előny, de csak rövid időre. A franciák rendezték soraikat, és ettől kezdve felválta estek a gólok. Az utolsó tíz percre 18-18-cal fordultak a csapatok, majd Tomori lett a vezér, két gólja után, 22-20-nál időt kértek a franciák, majd egyenlítettek.    

Az utolsó támadás a hazaiaké volt, Németh András időt kért. A kombinációt a 198 centiméter magas Planétára játszották ki, őt azonban lefogták, és a megítélt időntúli szabaddobásból nem született gól, így maradt a döntetlen.    

A csapat tagjai pénteken pihennek, és szombaton találkoznak Győrben, ahol vasárnap megkezdődik az Eb. Az első ellenfél az orosz együttes lesz, kedden a lengyelek, jövő csütörtökön pedig a spanyolok következnek. A kvartettből az első három jut a debreceni középdöntőbe, és ott a norvég-dán-román-ukrán négyes legjobb három együttesével találkozik.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.