2021. július 31.
//
Oszkár névnap

Bútorék nyerték a Mikulás-ralit

2014. december 7. 22:46
Formula.hu - Gellérfi Gergő
Bútor Róbert és Holczer Dániel magabiztos győzelmével ért véget a 18. Mikulás Rali, a 2-3-4. helyért viszont nagy csatát vívtak a mitsubishis márkatársak, mely csak az utolsó pillanatban dőlt el.

Bútor Róbert és Holczer Dániel magabiztos győzelmével ért véget a 18. Mikulás Rali, a 2-3-4. helyért viszont nagy csatát vívtak a mitsubishis márkatársak, mely csak az utolsó pillanatban dőlt el – számolt be a Formula.hu

Az első, várpalotai szakaszt a Bútor-Holczer kettős nyerte Maticsék és Olléék előtt, nem kezdődött viszont jól a verseny Botka Dávidéknak, akik már az első szakaszon komoly hátrányba kerültek. A gyártelepi gyorsaságit Balogh János és Németh László nyerte Bútorék és Maticsék előtt, az Ollé-Kerék duó viszont csak tizedik lett és visszaesett az összetett negyedik helyére. A legjobb nem-mitsubishis egység mindkét szakaszon a Fiestával induló Kovács Antal-Istovics Gergely páros volt.

A kislőtéri szakaszon szintén Baloghék voltak a leggyorsabbak, s ezzel már a második helyre léptek előre az összetettben, kezdeti 12 másodperces hátrányukból alig több mint négy maradt. A nap egyik leglátványosabb eseménye, Kiss Viktorék borulása ezen a szakaszon történt.

Fotók: RallyMedia.tkFotók: RallyMedia.tk

A következő szakaszon aztán Bútorék visszavágtak, több mint tíz másodpercet adtak a riválisoknak, ezzel a különbség ismét alaposan megnőtt Baloghékhoz képes. Miután az ötödik gyorsaságit is simán nyerte a 6-os rajtszámú autó, a verseny eldőlni látszott, miközben Matics Mihály és Matics Barbara egy gyengébb eredménnyel úgy tűnt, hogy elbukják a dobogót.

Aztán az utolsó szakaszon Maticsék újítani tudtak, s a mezőnynek több mint fél percet adó Bútorék mögött a második helyen értek célba, így az összetett második helye is az övék lett, mindössze négy tizeddel előzve meg a hatodik gyorsaságit csak a 12. helyen záró Balogh-Németh párost, akiket féltengelytörés hátráltatott. Bútor Róbert és Holczer Dániel végül nagy fölénnyel 1:43,3-as előnnyel nyerték meg a 18. Mikulás-ralit.


A Mikulás-rali végeredménye:

1. Bútor Róbert - Holczer Dániel #6 Mitsubishi Lancer Evo X (48:35.8)
2. Matics Mihály - Matics Barbara #4 Mitsubishi Lancer Evo IX RS (50:19.1 +1:43.3)
3. Balogh János - Németh László #3 Mitsubishi Lancer Evo IX (50:19.5 +1:43.7)
4. Ollé Sándor - Kerék Balázs #1 Mitsubishi Lancer R4 (50:23.7 +1:47.9)
5. Kovács Antal - Istovics Gergely #10 Ford Fiesta R5 (51:11.4 +2:35.6)

vehirsport.hu