2021. július 31.
//
Oszkár névnap

Csaknem 250 autó áll rajthoz

2014. december 28. 12:09
MTI
Egy híján 250 autót láthat versenyezni a Hungaroringre kilátogató közönség a vasárnap rajtoló, már 16. alkalommal sorra kerülő Szilveszter-ralin, a hazai, valamint az osztrák, a német, a lengyel, a cseh, a szlovák és a horvát autósportos mezőny évzáró viadalán.

Amint az a szervezők közleményéből kiderül, 26 női versenyző is beadta nevezését az eseményre, közülük hárman nem navigátorként, hanem pilótaként indulnak a hét gyorsasági szakaszból álló futamon.    

"Az idén ismét történelmet írtunk, ennyien ugyanis még soha nem álltak rajthoz a verseny történetében" - idézte a közlemény Garamvölgyi Zoltánt, a Szilveszter-rali szervezőjét.    

Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese kiemelte, hogy nemcsak a mogyoródi aszfaltcsíkon, hanem a létesítményben található vezetéstechnikai centrumban is versenyez majd a mezőny.    

"Ezzel talán még inkább rá tudjuk irányítani a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára, ebben a versenyzők jó példát tudnak mutatni" - tette hozzá.    

Kazár Miklós, aki címét megvédve megnyerte az idén az országos rali bajnokságot, azt mondta, váltogatni fogja a navigátorokat, akik a partnerei és a barátai közül kerülnek majd ki.   

"Jó évzárásnak tekintem a versenyt, igyekszem közönségszórakoztatóan menni, megígérhetem, hogy látványosan sietni fogok" - tette hozzá a miskolci pilóta.    

Az indulók szombaton tesztelnek, majd vasárnap egy, hétfőn pedig további hat gyorsasági szakaszt teljesítenek a Hungaroringen, s annak közvetlen közelében. A rendezvényre a belépés díjtalan.

vehirsport.hu

További cikkek

A csoportelsőség lesz a tét vasárnap a női vízilabdázók számára
A csoportelsőség lesz a tét vasárnap a női vízilabdázók számára
A csoportelsőség lesz a tét vasárnap a magyar női vízilabda-válogatott számára, amely a csoportküzdelmek utolsó körében Kínával találkozik.
Milák ezüstérme, csapataink győzelme – napi összefoglaló
Milák ezüstérme, csapataink győzelme – napi összefoglaló
Milák Kristóf érte el a magyarok közül a legjobb eredményt szombaton a tokiói olimpián, a 200 méter pillangón olimpiai bajnok úszó 100 méter pillangón 49.68 másodperces Európa-csúccsal lett ezüstérmes.
Legyőzte a spanyolokat, még továbbjuthat a női kézilabda-válogatott
Legyőzte a spanyolokat, még továbbjuthat a női kézilabda-válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott megőrizte esélyét a negyeddöntőbe jutásra a tokiói olimpián, miután három vereség után a csoportkör negyedik fordulójában 29-25-re legyőzte a világbajnoki ezüstérmes Spanyolországot, szombaton.
Legyőzte az amerikaiakat és negyeddöntős a férfi vízilabda-válogatott
Legyőzte az amerikaiakat és negyeddöntős a férfi vízilabda-válogatott
Az Európa-bajnok magyar válogatott 11-8-ra legyőzte az Egyesült Államok csapatát a tokiói olimpia férfi vízilabdatornájának negyedik fordulójában, szombaton, ezzel már biztosan negyeddöntős.
Milák: van egy ellenfelem, akit el akarok kapni
Milák: van egy ellenfelem, akit el akarok kapni
Milák Kristóf sokkal elégedettebben értékelte a 100 méter pillangón szerzett ezüstérmét, mint a 200-on nyert aranyát a tokiói olimpián, ahol előbbi számban mindössze 23 századdal maradt el a világcsúcsot úszó Caeleb Dresseltől.