Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tanévnyitó a Pannon Egyetemen

2009. szeptember 2. 19:31 // Forrás: megyeháza
Fennállása 60. évfordulóját ünnepli az egyetem ebben a tanévben, amely mérföldkőnek számít a kampusz életében.

- Idén 3444 hallgató kezdi meg tanulmányait a Pannon Egyetemen. Meghatározó szerepet töltünk be a hazai felsőoktatásban, ötödik helyen állunk a hazai rangsorban. Összesen hat helyszínen, négy képzési szinten, 121 szakon folyik az oktatás – összegezte dr. Rédey Ákos rektor beszédében, szerdán. Elmondta, célul tűzték ki, hogy meghatározó kutatás-fejlesztési központtá váljon az egyetem, és az Európai Unióban is rangja legyen az itt szerzett diplomának.

Elhangzott, hogy nagy eredménynek tekintik egyfelől azt, hogy jelenleg is a Közép-Dunántúl oktatási, kutatási, tudományos központjaként működnek, jól együttműködve többek között cégekkel, önkormányzatokkal, másfelől megőrizték eredményességüket a mostani kiélezett, válságos időszakban is. Idén 34 mesterképzés indul, és sikeres pályázatokat tudhatnak maguk mögött. Az uniós pénzekből közel 5,1 milliárdot önállóan, mintegy 1,8 milliárdot konzorciumban, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács támogatásával, Veszprém megyével, Veszprémmel, és Székesfehérvárral együttműködve sikerült lehívniuk.

A tanévnyitón dr. Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke is részt vett.
- Kiemelten fontos a felsőoktatásban tanuló és ott dolgozó szakemberek, diákok felelőssége, mert ők felelnek a társadalomért, a közállapotokért, az ország-, és a Föld jövőjéért – hangsúlyozta beszédében.

Debreczenyi János polgármester azt kérte a hallgatóktól, hogy mutassanak példát Veszprémben, ahol közel tízezer diák tanul.

- Tegyék a mércét mindig magasabbra, legyenek a jövő meghatározó értelmisége! Törekedjenek arra, hogy megkülönböztessék az értékeset az értéktelentől, tiszteljék és ápolják a helyi, nemzeti kultúrát! – szólított fel beszédében Polgárdy Imre megyei alelnök. Hozzátette: a veszprémi kampusz túlélt politikai hullámveréseket, gazdasági kríziseket, miközben képes megújulni és folytatni azt a hagyományt, amely ezt az intézményt híressé tette.

Az ünnepi beszédek után díjakat, kitüntetéseket adtak át, majd az egyetem vezetői kézfogással avatták egyetemi polgárokká az elsőéveseket.

Az átadott elismerések, díjasok listája a csatolt fájlban.

Galéria
Tanévnyitó a Pannon Egyetemen
vehir.hu
további cikkek
Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14 Mert a néptánc öröm Mert a néptánc öröm Nagysikerű gálaműsorral ünnepelték szombaton az Agora Kulturális Központ nagytermében a veszprémi néptánc ötvenéves töretlen sikerét. Ennek zászlóshajója a Veszprém-Bakony táncegyüttes, akik pontosan fél évszázada kezdték el a magyar néptáncot olyan szinten űzni, hogy azóta nem túlzás azt állítani, hogy nemzetközileg is ismertek lettek. A gálán az új generáció és a szenior korosztály is képviseltette magát. Porga Gyula polgármesternek pedig igaza volt: a néptánc az öröm. 2024. április 20. 23:13 Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. 2024. április 20. 9:00 Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. 2024. április 19. 14:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.