Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Floorball: tanultak a hibáikból

2015. február 10. 22:43 // Forrás: Orosz Tamás
A Lizards Floorball Team 6-2-re nyert a vendég Phoenix Fireball SE ellen az U15-ös floorball-bajnokságban.

Megkezdődött a bajnokságban a visszavágók sora. Az idegenbeli siker után Veszprémben is szerette volna megszerezni a győzelmet a Lizards csapata. A vendégeket viszont motiválhatta, hogy az U17-es együttesük egy héttel előtte sima győzelmet aratott a szinte ugyanilyen felállásban pályára lépő „gyíkok” ellen.

A mérkőzés elején úgy látszott, a budapesti gárda ott tudja folytatni, ahol múlt héten abbahagyta. Letámadtak egész pályán, ezzel hibára kényszerítve ellenfelüket. Szerencsére emlékeztek a hazaiak, hogy ők mit tanultak az előző heti mérkőzésből. A labdakihozatal egyre jobban működött. A 2. perc közepén mégis a Phoenix szerezte meg a vezetést egy hibának köszönhetően. A veszprémieket gyorsan kijózanította a kapott gól és 20 másodperc múlva ki is egyenlítettek Bögi Levente révén. A harmad hajrájában aztán Tótik Simon pontos kidobással hozta helyzetbe Orosz Lucát, aki a kapuba juttatta a labdát.

A második játékrész a vendégek számára indult újra jobban. Nem telt el egy perc és kiegyenlítettek. A hazaiak válaszára a harmadik percig kellett várni. Ez alkalommal Orosz Luca hozta helyzetbe Balázs Leventét, akinek sikerült befejezni a támadást. A játékrész végéig újabb két Orosz Luca gól született. Az elsőt 4-4-es felállásnál szerezte Praznovszky Pál passzából, majd 15 másodperccel a vége előtt a saját térfeléről megindulva végigvitte a labdát a védők között és közép távolról belőtte a gólt.

Az utolsó harmadra újra kiélezett lett a küzdelem. Nem találta a Lizards a rést a Phoenix pajzsán és ők sem tudtak az ellentámadásokból gólt szerezni. A végeredményt jelentő utolsó gólt megint Orosz harcolta ki, aki egy már veszettnek hitt labdát mégis beért és a középre adása végül egy védőről jutott a hálóba.

U15-ös floorball-bajnokság:
Lizards Floorball Team–Phoenix Fireball SE 6-2 (2-1, 3-1, 1-0)
Lizards: Praznovszky Pál (0+1), Balászs Levente (1+0), Tóth Imre, Orosz Luca (3+1), Réti Péter, Trombitás Anna, Bögi Levente (1+0), Kiss Máté Kapus: Tótik Simon (0+1).

– Izgalmas, jó hangulatú mérkőzést láthattunk, ahol mindkét csapat jól teljesített. Talán az döntött a hazaiak javára, hogy volt 2-3 olyan húzó emberük, aki ha kellett, „meghaltak” a pályán és a hátukon vitték a csapatot. A két legkiemelkedőbb a csapatból Praznovszky Pál és Orosz Luca volt ezen a napon – értékelt Orosz Tamás csapatvezető.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.