Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bécsi Nikolett Európa-kupát nyert

2015. február 16. 21:18 // Forrás: Vajky László
A Veszprémi Thai-Box SE sportolója egy arany- és egy ezüstrémet szerzett a horvátországi kick-box világkupán.

A horvátországi Karlovacban rendezték az idei év első kick-box Európa-kupáját, amelyre 22 ország 147 klubjából 1444 nevezés érkezett. Veszprém megyét a Veszprémi Thai-Box, a Padányi TKD klub, a Balatonalmádi TKD klub és Balatonfüredi TKD klub képviselte.

A 49 kg-os Bécsi Nikolett, a Veszprémi Thai-Box SE sportolója és a Padányi TKD klub edzője két kategóriában is kiváló eredményt ért el a rendkívül erős mezőnyben. A 60 kg alattiak mezőnyében, light kontakt grand champion kategóriában arany, semi kontakt kategóriában (55 kg-os súlycsoport) pedig ezüstérmet szerzett.

 Bécsi Nikolett és edzője, Vajky László Bécsi Nikolett és edzője, Vajky László

Érdekesség, hogy Bécsi a grand champion (abszolút) kategóriában összekerült a 70 kg-os, ötszörös világbajnok Ana Znaorral, akivel szemben szoros meccset játszva maradt alul.

Körmendi Ferenc és Vajky László edzők tanítványa két sportág válogatottjába is beküzdötte magát, amit három műszakos munkája mellett teljesít. Kiválóak az eredményei a nemzetközi porondon a profik között, 2013-ban huszonöt, 2014-ben tizenhat érmet nyert.

Bécsi idén két sportágban két világbajnokság és egy Európa-bajnokságra utazik, valamint több világkupa és Európa-Kupa mellett számos nemzetközi kvalifikációs verseny, magyar bajnokság is szerepel a versenynaptárában.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.