Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tájfutó érmek a Vértesből

2015. március 17. 17:47 // Forrás: Mérő Edit
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület versenyzői kiválóan helytálltak a Vértes-hegységben rendezett Tavaszi Spartacus Kupa nemzetközi tájékozódási futó versenyen.

A március 15-i ünnepi hétvégén került sor a hagyományos, immár 52. alkalommal megrendezett Tavaszi Spartacus Kupa nemzetközi tájékozódási futó versenyre a Vértes-hegységben. A kétnapos megmérettetés szombati futama egyúttal Budapest nyílt középtávú bajnoksága, míg a vasárnapi Budapest nyílt normáltávú bajnoksága is volt – ennek megfelelően a legjobbak három eredményhirdetésen is dobogóra állhattak.

Vass Tibor - Fotó: Mérő DominikaVass Tibor - Fotó: Mérő Dominika

A Vértes a maga gyönyörű természeti adottságaival, meredek, sziklás völgyeivel, éles gerinceivel remek helyszín egy színvonalas tájékozódási verseny lebonyolításához, de a rendezők a sportág számos érdekességét is felvonultatták: így néhány kategória esetében tömegrajttal, vagy időkiegyenlítéses vadászrajttal indultak a versenyzők, de voltak kombinációs pályák, a pályába beépített pontbegyűjtő részek, és szabadon választható pontok is. A versenyen kívül egy 20x20 méteres, szalagokból kialakított labirintusban való eligazodást is kipróbálhattak a vállalkozó szellemű résztvevők.

Az összetettben 1. Bálint Ádám és 2. Angyal Dániel a dobogón a 12 évesek eredményhirdetésén - Fotó: Bálint BenceAz összetettben 1. Bálint Ádám és 2. Angyal Dániel a dobogón a 12 évesek eredményhirdetésén - Fotó: Bálint Bence

Az erőpróbára a Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) tagjai is neveztek, a legkisebb, 10 éves kategóriában versenyző gyerekektől egészen a legidősebb korosztályig. A nehéz pályákon való sikeres helytállásuknak köszönhetően újabb szép érmekkel gazdagodott a klub eredménylistája.

Tavaszi Spartacus Kupa összetett eredmények:

F12C: 1. Bálint Ádám, 2. Angyal Dániel
F35Br: 2. Bálint Bence
F75: 2. Vass Tibor
N60: 1. Wieder Ilona

A VHS további négy szenior versenyzője ért a dobogó közvetlen közelébe, összetettben 4. lett Böröczkyné Makai Anna, Németh Zsoltné, Marton Balázs és Kaptur József is, illetve szintén szép teljesítmény Mérő Dominikától az egyik legerősebbnek számító, 16 éves női mezőnyben – a saját korcsoportjánál nagyobbak között – elért 6. hely.

Az összetettben dobogós helyezést elért öt versenyző: Vass Tibor, Bálint Bence, Wieder Ilona, Angyal Dániel és Bálint Ádám - Fotó: Mérő DominikaAz összetettben dobogós helyezést elért öt versenyző: Vass Tibor, Bálint Bence, Wieder Ilona, Angyal Dániel és Bálint Ádám - Fotó: Mérő Dominika

Budapest nyílt középtávú bajnokságán dobogós helyezést ért el:

F12C: 1. Angyal Dániel, 2. Bálint Ádám
F75: 2. Vass Tibor
N45: 3. Németh Zsoltné
N60: 1. Wieder Ilona

Budapest nyílt normáltávú bajnokságán érmet szerzett:

F10D: 2. Bálint Gergő
F12C: 1. Bálint Ádám
F35Br: 3. Bálint Bence
F75: 2. Vass Tibor

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.