Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Birkózó és szumó sikerek

2015. április 14. 22:26 // Forrás: Janku Ferenc
Idén is megrendezte Centrum Kupa névre hallgató versenyét a városi birkózócsapat, amelyen kilenc egyesület közel száz birkózója vett részt. A szabadfogásban zajló viadalra a gyerektől az U23-as korosztályig lehetett nevezni.

Izgalmas, még a gyerek korcsportban is szikrázó küzdelmeket láthatott a nagyérdemű ezen a napon. Különösen a budapesti Kertvárosi SE és Dunaferr SE csapatai ellen kellett a megye birkózóinak legjobb formájukat hozni, ami sikerült is, hiszen nyolc arany-, öt ezüst- és két bronzérmet szereztek a Centrum SE sportolói, míg a Berhidai Berhi BSE versenyzői első, második és harmadik helyezésből is egyet-egyet gyűjtöttek be.

A mezőnyből ki kell emelni Jónás Valentina, Minyó Bence és Mátyás Balázs birkózását, amely akció dús és dobásokban bővelkedő volt.

– Birkózóink lerakták névjegyüket szumóban is – mondta Túri Péter szakosztályvezető. – Az U14-es korcsoport országos bajnokságában indult el három versenyzőnk. – A viadalnak nagy tétje volt, hiszen Eb-válogató és felkészítő versenyként jegyzi a szumó szövetség. Mindhárom versenyzőnk remekül szerepelt, Schvarcinger Zsolt harmadik, Balta Milán második, Lackó Benedek pedig első helyen végzett. Amennyiben a jövő hét végi fordulóban ismét jól szerepelnek a fiúk, akkor megkezdhetik a felkészülést, azt észtországi Eb-re – tette hozzá.

A Kossuth iskolában edző csapat szakvezetője elmondta, hogy várják köreikbe a küzdősportok iránt érdeklődő 10 év feletti fiúkat és lányokat. – A magyar birkózók a világ elitjébe tartoznak, függetlenül életkortól és nemtől. A serdülő versenyzőktől a veteránokig számolnak velünk minden világversenyen. Több küzdősport is a birkózásnak, birkózóknak köszönheti sikereit, hogy csak párat említsünk: kickbox, MMA, grappling. Szeretnénk azt, ha ez a sikerszéria a szumóban is folytatódna, ezért elindítjuk a megyeszékhelyen szumó képzéseinket is, amelyre sok szeretettel várjuk az érdeklődőket.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.