Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Karate: egy arany és egy ezüst a diákolimpiáról

2015. április 27. 20:17
Bartos Bonita Kíra első, Urbán Tamás pedig második lett a XII. Ippon Shobu Diákolimpián.

Április 25-én, Mogyoródon rendezték meg a XII. Ippon Shobu Diákolimpiát, amelyre 51 egyesület nevezett. A stílusszervezetek 357 főt indítottak (225 férfit és 132 nőt) és 614 nevezést adtak le. Ebben az erős mezőnyben a Veszprémi Shotokan Karate Clubból két versenyző képviselte egyesületét és iskoláját.

A pécselyi Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola diákja, Bartos Bonita Kíra a 11 éves korcsoport tizenkilenc fős mezőnyben indult. A selejtező során sikerült mindhárom ellenfelét legyőzni, így bejutott a négyes döntőbe, ahol szintén a legjobbnak bizonyult és magabiztos gyakorlatával a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

Urbán Tamás és Bartos Bonita KíraUrbán Tamás és Bartos Bonita Kíra

A veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola tanulója, Urbán Tamás a 14 éves kategóriában indult, ahol szintén tizenkilencen álltak tatamira. Három győztes küzdelem után bekerült a döntőbe, ahol dupla hosszabbítás után ellenfele nyert, így a második helyen zárt.

– Nagyon elégedett vagyok, hiszen egy rendkívül nehéz versenyen vagyunk túl, ahol sikerült remekül helytállnunk. A felkészülés folytatódik, a következő három hétben még két nehéz viadal vár a versenyzőimre. Mindent megteszünk, hogy még élesebb legyen a formánk és hasonlóan jó eredményeket érjünk el – értékelt Fuit Vilmos edző.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.