Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mérő Dominika az idősebbek között is csillogott

2015. április 28. 19:49 // Forrás: Mérő Edit
A Veszprémi Honvéd Sportegyesületet fiatal tájfutója két nap alatt két versenyen is maradandót alkotott.

Bükkszentkereszten rendezték meg négy megye középtávú regionális bajnokságát, amely egyben az ifjúsági Eb és a junior vb első idei válogató versenye is volt. A versenyen résztvevő ifjú tájfutók a magyar utánpótlás válogatottba kerülésért igyekeztek a legjobb formájukat hozni.

Szép eredményt ért el a Veszprémi Honvéd Sportegyesületet képviselő Mérő Dominika, aki 14 éves létére N16A kategóriában 26 induló között a 4. helyen végzett.

Mérő Dominika (piros melegítőben) a kép jobb oldalán - Fotó: Péntek AnnamáriaMérő Dominika (piros melegítőben) a kép jobb oldalán - Fotó: Péntek Annamária

A résztvevőkre másnap Pazsag környékén várt az újabb megmérettetés, amely az F21A, N21A, F20A és N20A kategóriák esetében egyben a junior vb válogató versenye, valamint a felnőtt vb előválogató versenye is volt.

Igazán alkalmas helyszínt választottak az erőpróbához: a hosszabb távokat futóknak jelentős szintkülönbségeket, igencsak meredek és rendkívül köves hegyoldalakat kellett legyűrniük, de a többiekre is igazi csemegének számító terep várt. A Bükkben oly gyakori mészégetőkkel, faszénégetőkkel is találkozhattak a pályájuk során, és a sziklaképződményekkel tarkított, tiszta talajú, jól átlátható bükkösben – a nehéz feladat ellenére is – élmény volt számukra a futás.

A versenyen Mérő Dominika N14B kategóriában második lett.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.