2021. július 31.
//
Oszkár névnap

Dübörgő majális Tapolcán veszprémiekkel

2015. május 3. 14:48
Kiválóan autóztak a SR Sport egyesület pilótái a tapolcai majális alkalmával rendezett versenyen.

A Tapolcai Honvéd Kulturális egyesület és a Tapolcai Autósport egyesület majálist szervezett a volt Csobánc laktanyában. A szokásos gyermekprogramok mellett rendőrségi, tűzoltósági bemutatók, főzőverseny és egy egész napos látványos szlalom verseny szórakoztatta a kilátogatókat, amely a Dunántúli Szlalom Kupa (D.SZ.K.) második helyszíne is volt egyben. A szervezők a lebonyolítás érdekében felkérték a veszprémi SR Sport egyesület is, akik közül több versenyző is ellátogatott az eseményre.

A szervezők két kilométeres próbatételnek vetették alá a jelentkezőket, a teljesítendő szakasz a régi laktanya szűk útjain volt kijelölve. Volt, aki eltévedt a pálya nyomvonalán és így érvénytelen köröket futott, de akadtak olyan is, akik technikai vagy vezetői hiba miatt nem tudták befejezni köreiket.

A veszprémi fiúk kiválóan teljesítették a rájuk bízott feladatokat és előkelő helyeken értek célba. Hock Tamás a télen újjáépített Ladájával csodás időre, de látványos autózással H1 kategória első helyen, míg Szalai Gergő látványautózásával, az RWD Suzukijával a második helyen végzett úgy hogy csak az utolsó körében ment időre.

Proto kategóriában Kovács Szilárdot, aki első helyen végzett egy bitang erős BMW-vel, csak Pathy László szorongatta meg hybrid Trabantjával, így egy másodperccel lemaradva ő lett a második.

A junior kategóriában a szintén veszprémi Nagy Richárd nyert BMW-vel, aki ezen a placcon kezdte versenyzői pályafutását.

Az egyesület színeit viselő Pathy Dániel N3 kategóriában az első helyre küzdötte fel magát csakúgy, mint ifj. Mulicz László az N1 kategóriában ezres utcai Suzukijával, így mindketten értékes pontokat szereztek a D.SZ.K. pontgyűjtő bajnokságában is.

A verseny végén a díjkiosztóig Sulyok Bálint és Szalai Gergő szórakoztatta a közönséget, egy kis autós keringővel, majd Tapolca város polgármesterétől mindenki átvehette a jól megérdemelt kupákat.

Legközelebb a bakonyszentlászlói futamra látogatnak el a veszprémiek, akik számára az igazi megmérettetés a május 25-i veszprémi D.SZ.K. bajnoki lesz a Veszprém Aréna parkolójában.

vehirsport.hu