Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Három veszprémi aranyérem a vb-ről

2015. május 16. 8:24 // Forrás: Vajky László
A veszprémi Thai Boksz SE színeiben Kandikó Zoltán egy, Bécsi Nikolett pedig két aranyérmet szerzett a Zalaegerszegen rendezett amatőr kick-box vb-n.

Május elején Zalaegerszegen rendezték kick-box sportágban a W.A.K.F. szakág amatőr világbajnokságát. A veszprémi Thai Boksz SE első napi sikere után, ahol Kandikó Zoltán világbajnoki aranyat érő övet szerzett, Bécsi Nikolett a verseny második és harmadik napján lépett pástra.

Szombaton „light contact” versenyszámban kezdte a küzdelmeket. Már az első meccsén látszott, hogy kitűnően sikerült a formaidőzítése, mert jól működött a tervezett taktika ellenfelével szemben. Pontos, tiszta találataival egyre magabiztosabb fölényre tett szert és folyamatosan nyerte a meneteket a döntőig, ahol szintén egyértelmű pontozással nyert, így a felnőtt női 50 kg-os kategóriában a dobogó tetejére állhatott.

Bécsi NikolettBécsi Nikolett

Harmadik nap rendezték a „point fight” versenyszámot, amely rendkívül gyors mozgást és reflexeket igényel a versenyzőktől. Bácsi az éjszakai kényelmetlen fekvés miatt vállproblémákkal kezdte a napot, de szerencséjére itt is csak délután került sorra. Addig sikerült kezelni az elfekvést, ugyan egyoldalasan és főként kontratechnikákkal, de sikerült az első ellenfelén túljutnia. Ezután azonban nagyon jó elmozgással, kitűnő kitámadásokkal uralta a meneteket és nyerte súlycsoportját, így másodszor állhatott a dobogó legfelső fokán.

A veszprémi thaiboxosok – edzőik: Körmendi Ferenc és Vajky László – tehát három aranyéremmel zárták az amatőr világbajnokságot.

Körmendi Ferenc, Bécsi Nikolett és Vajky LászlóKörmendi Ferenc, Bécsi Nikolett és Vajky László

Az egyesület május második felében világkupán szerepel, a hónap végén Bécsi Nikolettre pedig az olaszországi taekwondo világbajnokság vár.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.