Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Két diákolimpiai bajnokkal büszkélkedhet a VHSE

2015. május 20. 19:06 // Forrás: Mérő Edit
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHSE) színeiben induló Bálint Ádám és Lantai Lili is elnyerte a Magyarország tájékozódási futó diákolimpiai bajnoka címet.

Május közepén Veszprém megyei helyszíneken rendezték meg a tájékozódási futó diákolimpia országos döntőjét, amelyre minden korcsoportban a megyei bajnokságok első öt (Budapestről az első tíz) legjobb helyezettje jutott be. Továbbá közvetlenül indulhattak a magyar válogatott keret tagjai, valamint az aranyjelvényes minősítésű sportolók.

A két nap alatt három versenyszámban öt fiú és öt lány korcsoportban mérte össze a felkészültségét és képességeit közel ötszáz általános és középiskolás korú tájfutó. A diákolimpián a gyerekek elsősorban az iskolájukat képviselik, de természetesen az őket edző sportegyesületek színeiben indulnak, így a VHSE mezét húsz fiatal versenyző viselte a döntőkben.

A rövidtáv és a váltó versenyszám helyezettjei a szombati ünnepélyes eredményhirdetésén: Bálint Benedek, Bácskai Péter, Bálint Ádám, Péntek Márton, Lantai Lili, Lantai Anna Boróka, Péntek Gréti és Mérő Dominika - Fotók: Bálint MónikaA rövidtáv és a váltó versenyszám helyezettjei a szombati ünnepélyes eredményhirdetésén: Bálint Benedek, Bácskai Péter, Bálint Ádám, Péntek Márton, Lantai Lili, Lantai Anna Boróka, Péntek Gréti és Mérő Dominika - Fotók: Bálint Mónika

A zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Tábor adott otthont az első megmérettetésnek, a sok gyerek által különösen kedvelt rövidtávú számnak, amelyen korcsoporttól függően 1,5 – 3 km közötti távokat kellett teljesíteni, jellemzően nagyszámú ellenőrző pont érintésével. Ebben a versenyszámban a VHSE két utánpótláskorú tagja, Bálint Ádám és Lantai Lili is elnyerte a Magyarország tájékozódási futó diákolimpiai bajnoka címet.

A normál távon díjazott versenyzők: Vincze Barnabás, Péntek Gréti, Lantai Lili, Péntek Márton, Bálint Benedek és Bálint ÁdámA normál távon díjazott versenyzők: Vincze Barnabás, Péntek Gréti, Lantai Lili, Péntek Márton, Bálint Benedek és Bálint Ádám

A szombat délutáni váltóversenyen Veszprém megye öt fiú és három lány csapatot állított ki, közülük két csapat is bekerült a legértékesebbnek számító első hat helyezett közé.

A normáltávú versenyre vasárnap, Zalahaláp és Hegyesd között került sor, egy kismértékben szintes, ám technikailag eléggé nehéz terepen. A nyílt részek és a különböző mértékben futható, sűrűbb erdős foltok váltakozása összetett tájékozódási képességeket igényelt a résztvevőktől. Ám a pályák hosszát sem szabták szűkre a rendezők, így a mezőnyök eredménye egészen széthúzódott: a győztes időhöz képest a legkésőbb befutók ideje nem egy esetben akár egy-másfél órával is több lett.

A VHSE döntőbe jutott versenyzőiA VHSE döntőbe jutott versenyzői

A VHSE eredményei

Rövidtáv
FII. 1. Bálint Ádám
NII. 1. Lantai Lili

Váltó
Fiúk: 41 induló csapat közül 5. lett Veszprém megye 1-es számú váltója: Bálint Benedek, Bácskai Péter és Péntek Márton.
Lányok: 30 csapat közül a 6. helyen végzett Veszprém megye 1-es számú váltója: Mérő Dominika, Lantai Anna Boróka és Péntek Gréti.

Normáltáv
FII. 2. Bálint Ádám, 4. Vincze Barnabás
FIII. 5. Bálint Benedek
NIII. 5. Lantai Lili

A diákolimpiával egy időben és azonos helyszínen rendezték meg a kétfordulós Zala Kupát. Ezen a kísérő rendezvényen bárki indulhatott, itt további két dobogós helyezettnek örülhettek a veszprémiek.

A Zala Kupán bronzérmet szerző Kovács MárkA Zala Kupán bronzérmet szerző Kovács Márk

Zala Kupa összetett eredmények
F10D: 1. Bálint Gergő
F12C: 3. Kovács Márk

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.