2021. július 31.
//
Oszkár névnap

Májusi eső aranyat ér

2015. május 26. 20:41
ifj. Mulicz László
A címben szereplő mondás igaz volt a pünkösd hétfői baleset-megelőzési nyílt nappal egybekötött Veszprém Szlalomra is, amit a Veszprém Aréna parkolójában rendezett meg az Sz&T-T Rally Team és az SR Sport Egyesület.

Mivel az időjárás cseppet sem volt kegyes a rendezőkhöz, így sajnos a kísérő programokat – szimulátorok, kerékpáros pálya, különböző rendőrségi és katasztrófavédelmi bemutatók – elmosta az eső. Viszont az autósport szerelmesei így is szép számmal képviseltették magukat a Dunántúli Szlalom Kupa harmadik fordulóján. Ugyanis majd’ százhúszan álltak rajthoz, hogy megmérettessék magukat az esőáztatta pályán és megmutassák, hogy ilyen körülmények között sem rettenek el a kormánytekergetéstől.

Persze volt, akit meglepett a csúszós aszfalt és térkő, ők úgy pörögtek, forogtak, mintha jégen csúszkálnának, de voltak, akik így is szép eredményeket értek el. Szurkolóból is akadt bőven, hiszen a zord időjárás ellenére tömött sorokban kisérték figyelemmel a pálya széléről az eseményeket a benzingőz szerelmesei.

Fotók: Baumann BélaFotók: Baumann Béla

A rendező egyesületek nemcsak a lebonyolításban álltak helyt, hiszen pilótáik is szép sikereket értek el. Az Sz&T-T Rally Team színeiben induló Nagy Richárd BMW-vel kategóriája első helyen végzett, csak úgy, mint az SR Sportot képviselő ifj. Mulicz László Suzukival, illetve Pathy Dániel, aki a sokkal erősebb BMW-vel induló Pintér család mögött lett negyedik Fiatjával. Abszolút kategóriában sem volt szégyenkezni valójuk, hiszen mindhárman az első harmincban végeztek.

A szépszámú mezőnyben, abszolútban Meszes András Toyotával végzett az első helyen, akit Osváth Bence Suzukival és Hege Barnabás Gokarttal követett a dobogón.

Különdíjban részesült a négyéves Osváth Máté, aki mindhárom kört teljesítette gokartjával.

A következő megmérettetés Bakonyszentlászlón lesz júniusban, majd július végén ismét Veszprémbe tér vissza a mezőny.

vehirsport.hu