2021. július 31.
//
Oszkár névnap

Száguldás centikre a föld felett

2015. június 5. 14:10
ifj. Mulicz László
Újabb gokartversenyt rendeztek Veszprémben.

A vasárnapi veszprémi gokartverseny ugyanúgy esővel kezdődött a szombati napos idő után, mint az egy héttel előbb rendezett Veszprém szlalom. A borús délelőtt azonban nem szegte kedvét annak a húsz jelentkezőnek, akik a csapadék ellenére kilátogattak a Házgyári úti gokart pálya háziversenyére. A nevezők egy rövid edzés keretein belül megismerték a hajnalban meghosszabbított nyomvonalat, amely mindenkinek új kihívást jelentett. Amint felszáradt a pálya nyomvonala, súlyuk szerint négy csoportba osztották a nevezőket. Négy gokarttal négy-négy hatperces kört kellett teljesíteni mindenkinek, s az így kapott idők átlaga adta a helyezések sorrendjét. Mivel minden gokart egyforma, de egy kicsit mégis mindegyik másként viselkedik féktávon és kanyarokban, így minden versenyző más-más időket teljesített a körök folyamán. Szoros küzdelmek ezredmásodperces adok-kapok árán alakult a dobogósok sorrendje.

A „pehely” súlyúaknál Kapcsándi Norbert 43 százados előnnyel szerezte meg az első helyet Kovács Kristóf és Ender Martin előtt. A fél pehely súlyúak között alakult talán a legszorosabbra a dobogósok közti eredmény, hiszen Rada Gábor alig két századdal nyert az SR Sport egyesület színeiben versenyző ifj. Mulicz László előtt, aki pedig egy tizeddel végzett Rikk Attila előtt. A középsúlyúaknál több mint egy tizeddel Gáspár Erik lett az első, akit Klepeisz Zoltán és Steierlein Dávid követett a dobogón. A nehézsúlyúaknál Békefi Sándor végzett a dobogó tetején, akit fél másodpercre Máhl Roland követett, míg harmadik helyen a szintén SR Sport színeit képviselő Vida Márk lett. Az abszolút díjazás első helyén Kapcsándi Norbert végzett megelőzve Kovács Kristófot és Gáspár Eriket. A gyermekek háziversenyére szombaton, a kisebb pályán került sor, ahol Szegedi Mátét Kecskés Márton és Bésán Bence követett a dobogón.

A gokart pálya keddtől-vasárnapig várja a technikai sport szerelmeseit, a következő megmérettetésre azonban június 21-ig várni kell.

vehirsport.hu