Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Két nap alatt kétszer állt dobogóra

2015. június 24. 19:39
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület kiváló tájfutója, Wieder Ilona egyéniben országos bajnoki címet szerzett, váltóban pedig ezüstérmes lett.

Idén a Mecsek meredek hegyoldalain dőlt el, ki vívja ki Magyarország 2015. évi középtávú országos egyéni, valamint váltó országos bajnoki címét.

Mánfa település mellett, a versenyközpontnak otthont adó Árpád-kori templom környezete szolgált festői háttérként a kétnapos megmérettetéshez, amelyen a Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHSE) tagjai is rajthoz álltak.

A jellegzetes, meredek oldalak és mély vízmosások között fizikailag és technikailag egyaránt erős kihívást jelentő terepen kellett helyt állniuk a résztvevőknek. Egyöntetű véleményük szerint a rendezők maximálisan kihasználták a terület adottságaiban rejlő lehetőségeket, és országos bajnoksághoz méltó, színvonalas pályákat tűztek ki.

A dobogó második fokán a veszprémi váltó - Fotók: Marton BalázsA dobogó második fokán a veszprémi váltó - Fotók: Marton Balázs

– Versenyzőink mind egyéniben, mind csapatban sikeresen vették az akadályokat, és dobogós helyezéseket, valamint további értékes bajnoki pontokat értek el (az első hat helyezett szerez bajnoki pontokat). Különösen a szenior hölgy versenyzőink remekeltek, élükön Wieder Ilonával, aki miután szombaton országos bajnoki címet szerzett, másnap Széplaki Erikával és Németh Zsoltnéval együtt újra felállhatott a dobogóra a váltó versenyszám ezüstérmeseként – tájékoztatta a vehirsport.hu portált Mérő Edit, az egyesület sajtóreferense.


A VHSE eredményei

Egyéni
N60A: Wieder Ilona 1. hely
N45A: Németh Zsoltné 4. hely
F45A: Vass Tibor 5. hely

Váltó
N145A: Széplaki Erika, Wieder Ilona, Németh Zsoltné 2. hely
N14E: Mérő Dominika, Lantai Anna Boróka, Papp Viktória 5. hely
F16E: Tokai-Kiss Bálint, Etlinger András, Bácskai Péter 6. hely
N145A: Kapturné Bíró Anna, Palumbi Edit, Böröczkyné Makai Anna 6. hely

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.