Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Idén nyáron is megmozdul a Balaton!

2015. július 2. 19:06
Július 4-én kezdődik a nyarat átfogó szabadidős eseménysorozat.

2015-ben is megmozdul a magyar tenger: az idei nyáron is megrendezik a „Mozdulj Balaton!” strandi szabadidősport rendezvény sorozatot. A helyi szervezők ebben az évben is 33 település 36 strandján, 16 Veszprém, 4 Zala és 16 Somogy megyei helyszínen, várják a szervezett keretek között sportolni szándékozókat július 4-től.

– A programsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportügyekért Felelős Államtitkársága, a települési önkormányzatok és városüzemeltetési szervezetek támogatásával, együttműködésével, a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében valósul meg – tájékoztatott Bartsch János programigazgató.

Balatonfüred, Balatonszemes és Balatonszárszó ezúttal is két-két stranddal vesz részt az eseményen, és minden egyes helyszín már meglévő sportfelszerelését kiegészítették újakkal.

Az első programnap július 4-én, szombaton lesz, és a sportolni szándékozók igényei és pályák adta lehetőségek figyelembevételével kispályás foci, strandröplabda, strandkézilabda, tollaslabda, lábtenisz, petanque, valamint a vízben űzhető sportágakban lesz lehetőség versenyek szervezésére, indítására. Egészen augusztus 15-ig, minden szombaton ez a menetrend, és ezen kívül a helyi szervezők még két, szabadon választott időpontot is megadnak. A programok javasolt kezdési időpontja 14 óra lesz majd

Augusztus 22-én, szombaton, a hagyományokhoz híven, Vonyarcvashegyen, a Lido strandon zárul az idei programsorozat, ahol a szervezők tervei szerint minél több résztvevő strand egy-egy kispályás foci, strandröplabda és streetball csapata vesz részt a XI. „Mozdulj Balaton!” Sporttalálkozón. További információk a www.mozduljbalaton.hu internetes oldalon.

A résztvevő települések megyék szerint

Veszprém: Balatonederics, Szigliget, Badacsonytomaj, Ábrahámhegy, Révfülöp, Balatonszepezd, Zánka, Balatonakali, Balatonudvari, Tihany, Balatonfüred (2 strand), Csopak, Alsóörs, Balatonalmádi, Balatonfűzfő

Zala: Keszthely, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök

Somogy: Balatonberény, Balatonmáriafürdő, Balatonfenyves, Fonyód, Balatonboglár, Balatonlelle, Balatonszemes (2 strand), Balatonőszöd, Balatonszárszó (2 strand), Balatonföldvár, Szántód, Zamárdi, Siófok, Balatonvilágos

Az idei időpontok:
Július 4., 11., 18., 25.
Augusztus 1., 8., 15. + 2 program nap

A programnapok általában 14 órakor kezdődnek, a pontos időpontokról és a + 2 programnap dátumáról a helyi szervezőknél érdemes érdeklődni.

Augusztus 22.: Vonyarcvashegy, XI. „Mozdulj Balaton!” Sporttalálkozó (a programsorozatban részvevő strandok csapatainak részvételével)

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.