Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kékszalag - Féltávnál az élmezőny

2015. július 2. 22:10 // Forrás: MTI
Az élmezőny hajói a táv felét teljesítették a 47. Kékszalag Árkád Nagydíjon csütörtökön 20 óráig.

A Kékszalag 540 hajóból álló mezőnye csütörtökön 9 órakor rajtolt el Balatonfüreden, hogy megtegye a verseny légvonalban mintegy 155 kilométeres távját. A szél egész nap nagyon gyenge maradt, így az már biztos, hogy a tavalyi 7 óra 14 perces időrekordtól messze elmarad majd a győztes hajó.

A szervezők közleménye szerint a hajók 20 órakor a Szigligeti-öbölben hajóznak Keszthely felé, az élboly szorosan együtt halad, a jelenleg vezető tíz vitorlás közül még bármelyik megnyerheti a versenyt.

A 47. Kékszalag Árkád Nagydíj Balaton-kerülő vitorlásverseny a rajt után 2015. július 2-án. A Kékszalag a Balaton legjelentősebb vitorlás eseménye, Európa legnagyobb tókerülő versenye. A táv mintegy 155 kilométer, amelyet 48 órán belül kell megtenni a hatszáz hajóból álló mezőnynek. MTI Fotó: Szántó ÁronA 47. Kékszalag Árkád Nagydíj Balaton-kerülő vitorlásverseny a rajt után 2015. július 2-án. A Kékszalag a Balaton legjelentősebb vitorlás eseménye, Európa legnagyobb tókerülő versenye. A táv mintegy 155 kilométer, amelyet 48 órán belül kell megtenni a hatszáz hajóból álló mezőnynek. MTI Fotó: Szántó Áron

A legújabb meteorológiai előrejelzések szerint 22 órától várható a szél élénkülése keleti-északkeleti irányból. A szél sebessége az éjszaka folyamán elérheti az óránkénti 30-35 kilométert, mivel azonban a Balatonfüred felé vitorlázó hajóknak szemből fúj majd, még kedvezőbb viszonyok között sem valószínű, hogy a vezető hajók éjjel 1 óra előtt elérjék a balatonfüredi célt.


Az élmezőny sorrendje a Tihanyi-szorosban:

1. Safram - Rodolphe Gautier (svájci)
2. Cellum - Litkey Farkas
3. Black Jack - Nagy R. Attila
4. Fifty-fifty - Józsa Márton
5. Principessa - Kaiser Kristóf
6. Raffica - Király Zsolt
7. Friss Víz - Petrányi Zoltán
8. RSM-DTM - Vándor Róbert
9. Rapidophen - Váradi Szabó János
10. Naturaqua - Ronald Gäbler (osztrák)

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.