Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

A kánikula és a nehéz terep sem fogott ki rajtuk

2015. július 6. 21:11
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület három arany- és két ezüstéremmel tért haza a Balaton Kupa országos rangsoroló tájékozódási futó versenyről.

Rekkenő hőségben rendezték meg a hétvégén a kétnapos Balaton Kupa országos rangsoroló tájékozódási futó versenyt. A városi- és terepfutás szempontjából egyaránt fokozottabb erőpróbát jelentő kánikula ellenére több mint 250 induló állt rajhoz, köztük a Veszprémi Honvéd Sportegyesület néhány versenyzője is.

„Az első futam helyszínéül az Uzsa környéki „alattomos” terepet választották a rendezők. Bár nem beszélhetünk kifejezetten hegyvidéki terepről, a megszámlálhatatlan mennyiségű mély völgy és meredek gerinc labirintusában – a végig felfelé mászásból vagy lefelé ereszkedésből álló pályák teljesítése során – mégis akár több száz méter szintkülönbséget is le kellett legyűrni a versenyzőknek. Az ország egyik legtechnikásabbnak számító terepe alaposan megszórta a mezőnyt, ami a kategóriák győztes idején is meglátszott” – tájékoztatta portálunkat Mérő Edit, a veszprémi egyesület sajtóreferense.

A VHSE dobogósai - Fotók: Bálint MónikaA VHSE dobogósai - Fotók: Bálint Mónika

A következő két futamra Keszthely belvárosában került sor, ahol rövid, gyors pályák vártak a résztvevőkre, lényegesen kevesebb útvonalválasztáson való töprengést, ám a forróság miatt annál nagyobb koncentrációt és kitartást igényelve. A rendkívül gyorsan lezajló sprint futamokon már nehéz volt komolyabban módosítani az előző napi helyezéseken, az összetett végeredmények javarészt az első futamon produkált teljesítményen alapultak.

A VHSE tagjai végül három arany- és két ezüstérmet szereztek a megmérettetésen: N14B: 1. Mérő Dominika, F10D: 2. Bálint Gergő, F12C: 1. Bálint Ádám, F14B: 2. Bálint Benedek, F35: 1. Bálint Bence.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.