Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A tereprali ünnepe

2015. augusztus 15. 10:47
A Hungarian Baja világkupa-pontokért zajló rali nyitóceremóniájának adott helyet Veszprém péntek este a belvárosban.

A nevezési lista alapján 32 motoros, 37 autós páros és 3 kamionos trió vág neki a tereprali világkupa hetedig futamának, amelynek nehézségét egyrészt a pokoli hőség jelenti, másrészt pedig a 175 kilométeres, technikás szelektív szakasz, amellyel várhatóan meggyűlik majd a mezőny baja. Szombaton kétszer, vasárnap egyszer (ellenkező irányban) teljesítik a megadott távot.

A város részéről Brányi Mária alpolgármester köszöntötte a versenyzőket, örömét fejezte ki, hogy ismét Veszprémbe köszönthetjük a mezőnyt. “Valamennyi sportágat szívesen látunk, a sport szeretete, a kíváncsiság bennünk él, ez különösen igaz, ha nemzetközi versenynek adhatunk otthont” - adott hangot véleményének.

Hermann Henrik, a Magyar Motorsport Szövetség elnöke a terep rally varázsáról beszélt. Egy fontos dologra hívta fel a mezőny figyelmét: a versenyt a célig tartják.

A szervezők az alábbi helyeket ajánlják a nézők figyelmébe Veszprém környékén:

Az időtervben pedig megnézhetik mikor, hol érdemes tartózkodni.

Itt pedig a tavalyi verseny összefoglalóját nézhetik meg:

Cseh Zoltán
Domján Attila
további cikkek
Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt Rally Hungary Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt A román Simone Tempestini, Sergiu Itu kettős győzelmével zárult a rali Európa-bajnokság (ERC) idei nyitófutama, a Rally Hungary Veszprémben, ahol a Csomós Miklós, Nagy Attila duó harmadikként zárt. 2024. április 14. 21:48 Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. Rally Hungary Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. A finn Mikko Heikkilä, Kristian Temonen duó áll az élen a Veszprémben és környékén zajló rali Európa-bajnoki (ERC) idénynyitó futam, a Rally Hungary második, szombati versenynapja után, legjobb magyarként pedig Csomós Miklós hatodik az összetettben. 2024. április 13. 21:55 Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Rally Hungary Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Az Erik Cais, Igor Bacigál cseh, szlovák kettős volt a leggyorsabb a rali Európa-bajnokság (ERC) nyitófutamának, a Veszprémben és környékén pénteken rajtolt Rally Hungary-nek a Királyszentistvánban rendezett prológján, melyen a László Martin, Bán Viktor páros csak egy tizedmásodperccel maradt el az éllovastól. 2024. április 12. 21:50 Európa és Magyarország élmenői a hétvégi Rally Hungary-n Veszprémben Rally Hungary Európa és Magyarország élmenői a hétvégi Rally Hungary-n Veszprémben Huszonnégy ország versenyzőpárosai, az Európa-bajnokság és a magyar mezőny élmenői, valamint különböző szórakoztató kísérőprogramok várják a látogatókat a rali Eb (ERC) idei szezonjának nyitófutamán, a V-Híd Rally Hungary-n, amelyet péntektől vasárnapig a HUMDA országos ralibajnokság idénykezdő viadalával együtt rendeznek meg Veszprémben és környékén. 2024. április 11. 11:31

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.