Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
24°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
24°C

Rasovszky három számban is indul a junior vb-n

2015. augusztus 24. 20:22 // Forrás: Magyar Úszó Szövetség
Kedden Szingapúrban elkezdődik minden idők legszínvonalasabb úszó utánpótlás-viadala, az 5. junior világbajnokság, ahol a Balaton Úszó Klub kiválósága, Rasovszky Kristóf három számban is rajtkőre áll.

A Magyar Úszó Szövetség tájékoztatása szerint Szingapúrban sosem látott erősségű mezőny gyűlt össze: a vezető úszónemzetek egyaránt mammutcsapatokkal érkeztek, minden számban több, olimpiai A-szintet teljesített úszó nevével kezdődik az idők alapján összeállított nevezési lista. Hargitay András utánpótlás-kapitány szerint minden egyes érem a bravúrkategóriába tartozik a hatnapos versenyen, amelyen 13 fiatal – 5 fiú és 8 lány – képviseli Magyarországot.

A lányok között a 14-17, a fiúk között a 15-18 évesek számára rendezett eseményt a Nemzeti Stadion melletti úszóközpontban rendezik.

– Gyakorlatilag nincs olyan szám, amelyben nem az olimpiai A-szintnél jobb idővel nevezték volna a legjobbakat – mondta Hargitay András utánpótlás-kapitány. – A listák alapján elsősorban a döntőbe jutás lehet a cél nálunk, aztán reménykedünk abban, hogy sikerül bravúrral elcsípni egy-egy érmet. Érdekes egyébként, hogy nem kizárt, kivételesen nem a tradicionális magyar távokon, hanem a sprintszámokban okozhatunk meglepetést, bár azért nagyon bízom benne, hogy Sós Dániel méltón képviseli a vegyesúszó-hagyományainkat, az övé a hatodik idő kétszázon.

A Szingapúrba utazó magyar küldöttség - Fotó: Magyar Úszó Szövetség FacebookA Szingapúrba utazó magyar küldöttség - Fotó: Magyar Úszó Szövetség Facebook

A Balaton Úszó Klub 18 esztendős tehetsége, Rasovszky Kristóf 400 m, 800 m és 1500 m gyorson is medencébe száll.

Négy év múlva a budapesti új úszókomplexumban találkoznak a világ akkori legjobb junior úszói.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.