Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 11. Ferenc
Veszprém
21°C
2024. május 11. Ferenc
Veszprém
21°C

Magas fordulaton birkózóink

2015. szeptember 6. 20:57
Mozgalmas versenyszezonon vannak túl a Centrum SE birkózói, hiszen strandbirkózásban és szumóban is megmérették magukat. Tették mindezt eredményesen.

– Az elmúlt időszakban 14 versenyről 31 érmet hoztunk haza Veszprémbe. A bajnokság keretes szerkezetű volt, hiszen Tatabányán kezdtünk a területi bajnoksággal, és ott is zártuk a szezont a strandbirkózó ob döntőjével – kezdte beszámolóját Túri Péter szakosztályvezető.

– Összesítésben 13 arany-, 9 ezüst- és 9 bronzéremmel gazdagodtunk, amelyhez a még újoncnak számító Mátyás Balázs 3 arany és 3 bronzéremmel, továbbá egy diákolimpiai ötödik helyezéssel járult hozzá. Laczkó Benedek, Balta Milán és Shvarcinger Zsolt szumóban remekelt, 2 arany, 2 ezüst és 2 bronzérem megszerzésével. Külön öröm a számunkra, hogy ezek az eredmények kiemelt versenyeken születtek, amelyek után Laczkó Benedek biztosította helyét a szumó országos bajnokság őszi döntőjében – tette hozzá.

A szezonzáró tatabányai strandbirkózó ob-döntőben Túri Péter felnőtt magyar bajnoki 7. helyezést ért el, Laczkó Benedek ezüstérmes lett, Demény Márton pedig junior magyar bajnoki címet szerzett.

Az élet azonban a szezonzárás után sem állt meg, négy edzőtábor, majd egy rövid pihenő után máris itt az új versenyévad. Míg a sportolók pihentek, a háttérben komoly szervezés folyt: szeptembertől a Kossuth Iskola mellett a Cholnokyban is megkezdődnek az edzések, illetve Nesó Sándor szakmai irányításával Papkeszi és Várpalota is bekapcsolódik a birkózó sport vérkeringésébe.

– Számításaink szerint rövidesen száz-százötven gyerek ismerkedhet meg a legősibb és az egyik legsikeresebb egyéni sportággal, a birkózással egyesületünknél. Várjuk edzéseinken azokat a fiúkat és lányokat, akik szeretnék kipróbálni magukat akár birkózásban, akár szumóban. A www.centrumse.hu oldalon megtalálhatóak edzéshelyszíneink és időpontjaink, illetve telefonos, e-mailes elérhetőségeink. Edzéseink szeptember 7-től meg is tekinthetők a Kossuth iskola tornatermében – zárta szavait a szakosztályvezető.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.