Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 11. Ferenc
Veszprém
19°C
2024. május 11. Ferenc
Veszprém
19°C

A világbajnokot is lepipálta

2015. szeptember 9. 21:11
A két arany- és egy bronzérmet gyűjtő Bécsi Nikolettet választották a Nagyváradon rendezett nemzetközi tékvandó viadal legjobb női versenyzőjének.

A tékvandó küzdősportág alapításának 60. évfordulójának apropójából, az alapító tiszteletére nemzetközi versenyt rendeztek a romániai Nagyváradon, ahol a magyar válogatott színeiben induló Bécsi Nikolett két arany- és egy bronzérmet nyert.

Bécsi Nikolett nem sokkal a viadal előtt ért haza az olaszországi világbajnokságról, ahol bronzérme mellett egy hatodik helyezést is begyűjtött.

– A románok az idei világbajnokság összetett éremtáblázatán ötvennégy nemzetből a második helyen végeztek, ami nívós hátteret biztosított a versenyhez. Az elvárások igazolódtak, látványában, szervezettségében az elmúlt évek leg színvonalasabban, legkomolyabb nemzetközi kupaversenyét rendezték. Több világbajnok és érmes versenyző is megmutatta magát – fogalmazott Bécsi személyi edzője, Vajky László.

Fotók: Vajky LászlóFotók: Vajky László

Erőtörés versenyszámban Bécsi a román válogatott újdonsült világbajnokát is magabiztoson utasította maga mögé, így a dobogó legfelső fokára állhatott. Érdekesség, hogy a veszprémi sportoló – 49 kg-os súlyával és 153 cm magasságával – ebben a versenyszámban a világ élvonalának messze legkisebb versenyzője.

– Ezen a versenyen a nőknél az Európa-bajnokságokon elfogadott férfi szintet kellett teljesíteni, melyet a világon a nők között csak néhányan tudják eltörni. Közéjük tartozik Bécsi is. Ebből is jól látszik, hogy ezen a szinten már nem a nagytermetűeknek van esélyük, hanem a kiváló technikával rendelkező, kisebb, könnyebb versenyzők is felállhatnak a dobogó bármelyik fokára – tette hozzá Vajky László.

A kiválóság küzdelemben is magabiztos teljesítményével került a dobogóra és vehette át az aranyérmet. Formagyakorlatban szintén kiváló teljesítménnyel jutott az elődöntőbe, ahol a későbbi győztessel került össze, akivel szemben minimális pontkülönbséggel alulmaradt.

A három versenyszámban nyújtott teljesítményével – egyhangú bírói vélemény alapján – a torna végén a mezőny legjobb női versenyzőnek járó kupát, s az azzal járó pénzdíjat is bezsebelte.

A pihenés után az év végéig Bécsire egy hazai kvalifikációs versenye mellett az Európa bajnokság, kick-box sportágban pedig a világbajnokság és még jó néhány nemzetközi megmérettetés vár.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.