2023. március 31.
//
Árpád névnap

Autó nélkül a városban

2009. szeptember 16. 13:08
Veszprém idén is csatlakozik az Európai Autómentes Naphoz. Szeptember 22-én egész napos programmal várják a gyerekeket.

Czaun János alpolgármester sajtótájékoztatón ismertette a programot.
- A rendezvénnyel játékosan szeretnénk felhívni a figyelmet a környezettudatos gondolkodásra - mondta, majd hozzáfűzte, ezen a napon a Balaton Volán helyi járatain ingyen utazhat az, aki felmutatja a nevére szóló forgalmi engedélyét.

Kedden a Táncsics Mihály utca Szent István utca és a Juhar utca közötti szakaszát délelőtt nyolctól délután négyig lezárják az autósforgalom elől.

Az önkormányzat kéri a lakosságot, a nagyobb cégek és vállalatok munkatársait is, hogy ha tehetik, ezen a napon minél többen válasszák a biciklit, a tömegközlekedést vagy járjanak gyalog, ahelyett, hogy beülnének az autóba.

A Táncsics Mihály úti programok között lesz buszfestés, aszfaltrajz-verseny és meteorológiai bemutató - mondta el Károlyi Zoltán, a rendezvény főszervezője.
- Pónilovaglás és ügyességi vetélkedők is várják a gyerekeket, és eredményt hirdetünk a korábban számukra kiírt rajpályázatban, kerékpárt és más értékes ajándékokat sorsolunk ki tombolán.

A tavalyi sikereken felbuzdulva pedig idén is lesz kerékpáros felvonulás, amely délután 5 órakor indul az Óváros térről.

Részletes program a csatolt fájlban.

Szausev Xénia

További cikkek

Lehet, hogy Veszprémben él az új rádiós sztárműsorvezető
Lehet, hogy Veszprémben él az új rádiós sztárműsorvezető
Öt év alatt 900-nál is több helyi kisgyermek látogathatott el a Méz Rádió stúdiójába, pár napja pedig az ezredik kisiskolást köszöntötte Szekeres Dávid műsorvezető, az országban is egyedülállónak számító Nyitott rádió program kitalálója. Az Ébredj Veszprém! című reggeli műsor házigazdájától megtudtuk, több éve őt is egy hasonló élmény inspirálta arra, hogy a rádiózásra tegye fel az életét, és reméli, már találkozott azzal a fiatallal, aki követi őt ezen az úton.
Átadták a felújított Veszprém-Gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthont
Átadták a felújított Veszprém-Gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthont
Átadták a felújított Veszprém-Gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthont csütörtökön.
Így készüljünk a húsvétra tudatosan!
Így készüljünk a húsvétra tudatosan!
Tojás, sonka, kukoricasaláta és a sütemények végeláthatatlan sora: minden évben több napon át tartó készülődés előzi meg a húsvétot, majd az ünnepek után az ételek egy része a szemetesben landol? A közhiedelemmel szemben a tudatos készülődés nem egyenlő a finom falatokról való lemondással vagy a hagyományok eltörlésével. Sőt, egy kis odafigyeléssel több időnk juthat a szeretteinkre, új közös elfoglaltságokat találhatunk, ráadásul pénzt is spórolhatunk. A Rama most ehhez gyűjtött össze néhány praktikus ötletet és ínycsiklandó húsvéti receptet.
25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
Huszonötezet dollárt nyert a Howmet Aerospace Alapítvány pályázatán az Ipari Technikum. Az összegből a mechatronika és gépész szakos diákok képzésében használható szerszámokat vásároltak.
Állt 42 évet
Állt 42 évet
Kedden este búcsúztatót tartottak a V-Busz kollégái, a Haszkovó-fordulóban található 42 éves bódétól dudaszóval köszöntek el.