Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 11. Ferenc
Veszprém
19°C
2024. május 11. Ferenc
Veszprém
19°C

Családi sport nap a siketekért és nagyothallókért

2015. szeptember 27. 21:33
Nem csak sportból, de összefogásból is ötösre vizsgázott a Centrum SE. A közhasznú egyesület civil segítőkkel és vállalkozói támogatással igazi közösségi összefogást hívott életre abból a célból, hogy elősegítse a hallássérült emberek társadalmi elfogadását, támogassa beilleszkedésüket.

A Centrum Sport Egyesület immár negyedik alkalommal rendezte meg sportos családi napját, ezúttal szeptember 12-én, Veszprém város önkormányzatának támogatásával. A program középpontjában mindig egy támogatott csoport, szervezet, vagy ügy áll. Az előző években a fiatalkorúak bűnelkerülése, a hátrányos helyzetűek, és a nagycsaládosok voltak a középpontban, idén pedig a siketek és nagyothallók közössége lett a kedvezményezett szervezet.

Ahogy minden évben, idén is kegyes volt az időjárás, kellemes őszi meleg és napsütés várta a program résztvevőit. A vendégek érkezésekor a gyerekek a támogatók által felajánlott ajándékcsomagot vehették át, amelyben a finomságok mellett foglalkoztató magazinok is megbújtak.

A rendezvény megnyitása után a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (SINOSZ) Veszprém megyei titkára, Szapáry Györgyné vette át a szót és köszönte meg, hogy idén őket választotta kedvezményezett szervezetnek a Centrum SE.

Nagy sikere volt a büntetőpárbajnak isNagy sikere volt a büntetőpárbajnak is

Ezután ők kedveskedtek egy kis műsorral, Máté Péter egyik legismertebb számára, az „Azért vannak a jó barátok” című számra adták elő műsorukat, énekelve és jelelve. A megható előadásnak nagy sikere volt, amelyet hosszú taps követett, majd megkezdődtek a programok.

A családi játékos programok mellett nagy sikere volt a focizásnak, pingpong bajnokságnak, a büntetőpárbajnak, a kicsik pedig a birkózó szőnyegen gyúrták egymást kifulladásig. De volt még a kisebbeknek kézműves és rajzfoglalkozás, ügyességi versenyek, a nagyobbaknak pedig kosár- és kézilabda, valamint családi váltóversenyek.

Délben a Centrum SE minden résztvevőt megvendégelt egy tál gulyáslevessel, majd a Tini Cukrászda által felkínált sütemény koronázta meg az ebédet. Az ebéd utáni pihenőben volt lehetőség ismerkedni, fotózkodni, amit a résztvevők ki is használtak. Aztán eljött a 13 óra és kezdődött minden előröl, mérkőzések, versenyek, jó hangulat, egészen 16 óráig.

Janku Ferenc a győztesek társaságábanJanku Ferenc a győztesek társaságában

– Valljuk, hogyha akar, akkor bárki tud segíteni a rászorulókon – kezdte mondandóját Janku Ferenc a Centrum Sport Egyesület elnöke. – Ehhez már elég lehet az empátia, egy támogató mosoly, vagy a megérteni akarás. Sokszor elég az ügyhöz való pozitív hozzáállás és egy egészen apró segítség. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a pénz nem minden és főleg nem a segíteni akarás egyetlen járható útja! Jó lenne, ha mindenki magába nézne és megfogalmazná, hogy miben tud segíteni a körülötte élő segítésre szorulóknak, a maga eszközeivel és lehetőségeivel. Amit mi tudtunk adni ezekkel a rendezvényekkel, az egyfelől egy olyan nap biztosítása, amelyen a kedvezményezettek garantáltan jól érezhetik magukat családjukkal, szeretteikkel, elfeledve a mindennapok problémáit. Másrészről fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a civilek, a lakosság figyelmét azokra a problémákra, amellyel napi szinten ezeknek az embereknek meg kell küzdeniük. Harmadrészt pedig segíteni ügyüket azzal, hogy a kirekesztést váltsa fel az elfogadás, megkönnyítve a beilleszkedést, mindezzel biztosítva az esélyegyenlőséget – zárta szavait Janku Ferenc.

Ön is szívesen segítene a rászorulóknak? Támogatna hasonló rendezvényeket? Önkéntességével segítené munkánkat? A Centrum SE Közhasznú Egyesület várja jelentkezését az alábbi elérhetőségeken: centrumsportegyesület@gmail.com vagy +36 70 622 9953.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.