Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Izgalmas tapolcai száguldás

2015. október 12. 20:37 // Forrás: ifj. Mulicz László
A Tapolcai Honvéd Kulturális Egyesület és a Tapolcai Autós Baráti Kör – a veszprémi SR Sport Egyesület segédletével – szombaton rendezte az idei II. Dobó Kupát, amely a Dunántúli Szlalom Kupa idei nyolcadik fordulója is volt egyben.

A rendezvényen látványos programokkal várták a volt laktanyába kilátogatókat, hiszen a gyermekprogramok mellett rendőrségi és tűzoltósági bemutató is helyet kapott. A szlalom verseny mellett a tűzoltók bemutatója vonzotta a legnagyobb érdeklődést, hiszen egy személygépkocsit felgyújtottak, s azon mutattak be tűzoltási feladatokat.

A szlalom verseny több szempontból is izgalmasra sikeredett. A látványos autózás szerelmesei kiélhették szenvedélyüket a driftelő négykerekűek láttán vagy éppen a kocsiban ülve, de hasonló izgalmakat hozott az időre precízen autózóknak is a tapolcai kihívás. A pálya nyomvonala nemcsak fejben követelte meg a precíz pályanyomvonal szerinti vezetést, hiszen nem volt elég megtanulni a pályarajzot, hanem szükség volt a higgadt, nyugodt rutinos gépkezelésre is.

A pályanyomvonal két részből áll. Az alakuló téren a percenkénti rajtot követően csodálhatták meg a versenyautókat a kilátogatók, majd következett a laktanya szűk útjain kialakított nyomvonal, ami a versenyzőknek nagy kihívásokat tartogatott. A szűk utak eleve úgy lettek kialakítva, hogy csak egy autó férjen el azokon, ám ezeket még bójákkal is megnehezítették a rendezők. Így itt volt igazán szükség a higgadt vérmérsékletre, hiszen aki elsokallta a tempót az komoly károkat tudott okozni a versenygépben. Történtek is meglepetésszerű árokba csúszások, lassító rombolások. Angalét Zsolt például elnézett egy kanyarban lévő autógumit, s két és fél fordulatot tett borulva Ladájával. A kis tempónak köszönhetően szerencsére nem történ személyi sérülés.

A futamok kisebb műszaki mentéseket leszámítva gördülékenyen zajlottak, így a sötétedés beállta előtt végeztek a díjkiosztóval is. A négy mért körből az egy legjobb számított a végső értékelésbe. A verseny a veszprémvarsányi Bognár Martinnak sikerült a legjobban, így ő álhatott fel az abszolút dobogó legfelső fokára. Őt a helyi versenyzők, Lovász Róbert és Lovász Kornél követték a dobogón.

A veszprémi pilótáknak sincs okuk panaszra, hiszen mindannyian kiválóan helyt álltak, így Mulicz László N1, Nagy Richárd Junior, Takács Péter A1, Pathy László Proto, Hock Tamás pedig H1 kategóriákban végzett első helyen, míg Osváth Bence A3 kategóriában harmadik helyre kormányozta be versenyautóját.

A Dunántúli Szlalom Kupa év végi táblázatában vannak olyanok, akik már zsebükben érezhetik a biztos győzelmet, de akadnak olyanok is, akiknek az utolsó bakonyszentlászlói futamon dől el a dobogó sorsa. A bakonyi futamra október 24-én kerül sor, ahol száz versenyző fogja összemérni vezetési tudását.

vehirsport.hu
további cikkek
Több ember meghalt egy raliversenyen Lábatlan és Bajót között baleset Több ember meghalt egy raliversenyen Lábatlan és Bajót között Négyen meghaltak és többen megsérültek, amikor az Esztergom-Nyerges Rallyn egy jármű lesodródott az útról és a nézők közé hajtott. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) vezetősége közleményben tudatta, hogy a hatóságokkal együttműködve vizsgálja a baleset körülményeit. 2024. március 24. 16:23 Ausztrál Nagydíj - Sainz nyert Melbourne-ben, Verstappen kiesett Ausztrál Nagydíj - Sainz nyert Melbourne-ben, Verstappen kiesett A vakbélműtétje után lábadozó Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat, melyet a címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája műszaki hiba miatt feladott. 2024. március 24. 6:38 Szaúdi Nagydíj - Dzsiddában is folytatódott Verstappen sikersorozata Szaúdi Nagydíj - Dzsiddában is folytatódott Verstappen sikersorozata A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője rajt-cél győzelmet aratott a vasárnapi Forma-1-es Szaúdi Nagydíjon Dzsiddában. 2024. március 9. 19:50 Veszprémből indul az ERC-sorozat – újabb lépés a sportfőváros cím felé rali Veszprémből indul az ERC-sorozat – újabb lépés a sportfőváros cím felé A Rally Hungary lesz a 2024-es ERC-sorozat nyitóversenye, amelyet április 12. és 14. között veszprémi központtal, murvás pályákon tartanak meg. Rali Európa-bajnokot majd öt aszfaltos és három murvás verseny összesített eredménye alapján avatnak.   2024. március 6. 13:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.