Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Janurik és Hornyák tartalék

2015. december 4. 21:17 // Forrás: MTI, Fotó: MKSZ/Kovács Anikó
A 18 fős keretből Janurik Kingára és Hornyák Dórára tartalékként számít a dániai világbajnokságon Németh András, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar szövetség (MKSZ) tájékoztatása szerint később mindketten szerepet kaphatnak, hiszen a vb során két cserére van lehetőség.

"Ha meg akarjuk valósítani a terveinket, akkor szombaton Tunézia és vasárnap Szerbia ellen négy pontot kell szereznünk. Utóbbi csapatból ugyanis hiányzik Lekics, Damnjanovic, Cvijic és Tomasevic, a Ferencváros kapusa, és nélkülük azért ez a szerb válogatott más szintet képvisel" - nyilatkozta Németh András.

A csapat korábbi tájékoztatása szerint az edző pénteken délelőtt videózást tartott a játékosoknak, majd déltől hatvanperces átmozgató tréning következett, de még nem a vb-helyszínének otthont adó csarnokban. Ott este 6-tól edzhetett a válogatott.


A benevezett 16 fős keret:

kapusok: Bíró Blanka (Ipress Center-Vác), Kiss Éva (Győri Audi ETO KC)
jobbszélsők: Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria), Bódi Bernadett (Győri Audi ETO KC)
jobbátlövők: Tomori Zsuzsanna (Győri Audi ETO KC), Planéta Szimonetta (Győri Audi ETO KC)
irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)
beállósok: Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria), Mayer Szabina (Fehérvár KC)
balátlövők: Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria), Triscsuk Krisztina (Dunaújvárosi Kohász KA), Bulath Anita (Dunaújvárosi Kohász KA), Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria)
balszélső: Erdősi Ildikó (Siófok KC)

Az A csoportban a magyar, a tunéziai és a szerb csapaton kívül a házigazda Dánia, valamint Montenegró és Japán szerepel. A csoportok első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe. A világbajnok közvetlenül kijut a riói olimpiára, a 2-7. helyezettek részt vehetnek a 2016 márciusában sorra kerülő olimpiai selejtezőkön.

vehirsport.hu
további cikkek
Gulyás István lett a Veszprém Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója sport Gulyás István lett a Veszprém Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója Gulyás István, a magyar férfi kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya lett a Veszprém Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója. ma 14:08 A Veszprém döntős a klub-vb-n! – hosszabbítás után két vállon a Barca Veszprém Handball Club A Veszprém döntős a klub-vb-n! – hosszabbítás után két vállon a Barca A Veszprém Handball Club a hosszabbításban nyújtott kimagasló teljesítményével 39-34-re legyőzte a Bajnokok Ligája-címvédő spanyol Barcát a férfi kézilabda klubvilágbajnokság kedd délutáni elődöntőjében, így bejutott a sorozat csütörtök esti fináléjába (19.00).  tegnap 17:53 Nemzetek Ligája: Szűcs és Fiola is Rossi 24 fős keretében magyar labdarúgó-válogatott Nemzetek Ligája: Szűcs és Fiola is Rossi 24 fős keretében Újoncként Szűcs Kornélt is meghívta Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő 24 fős keretébe. tegnap 13:35 Rossi: nem léphet pályára eleve vert seregként a magyar válogatott magyar labdarúgó-válogatott Rossi: nem léphet pályára eleve vert seregként a magyar válogatott Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem léphet pályára eleve vert seregként a magyar labdarúgó-válogatott, amely jövő pénteken Hollandiát fogadja, két hét múlva pedig Bosznia-Hercegovina vendégeként lép pályára a Nemzetek Ligájában. 2024. szeptember 30. 21:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.