Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A nyolcaddöntő előtt könnyed győzelem Japán ellen

2015. december 11. 17:46 // Forrás: MTI
A magyar válogatott 31-21-re legyőzte a japán csapatot a dániai női kézilabda-világbajnokság ötödik fordulójában, így az esti Dánia-Montenegró mérkőzés eredményétől függően csoportelsőként vagy -másodikként szerepelhet a nyolcaddöntőben.

Németh András szövetségi kapitány együttese a péntek délutáni találkozón szinte végig fölényben játszott, az ellenfélnek csak fellángolásai voltak. A pihenőre 17-11-gyel vonultak el a csapatok, és a folytatásban sem volt izgulni való.

A magyarok vasárnap vagy hétfőn játszanak a nyolcaddöntőben, s az is csak később derül ki, hogy melyik válogatottal.

Az olimpiai kvótaszerzés szempontjából a nyolcaddöntőnek van a legnagyobb jelentősége, ugyanis a győztes egészen biztosan részt vehet majd márciusban kvalifikációs tornán.

Eredmény, 5. forduló, A csoport (Herning):
Magyarország-Japán 31-21 (17-11)
gól:
Triscsuk 7/1, Zácsik 4, Tomori 3, Kovacsics 3, Szucsánszki 3, Görbicz 2, Planéta 2, Bódi 2, Szamoránsky 2, Kovacsicz 1, Erdősi 1, Mayer 1, illetve Fudzsi 6/2, Jokosima 4, Isitate 2, Honda 2, Hara 2, Macumura 2, Tanabe 1, Szunami 1/1, Kavamura 1.

Az első három percben a japánoknál volt az előny, utána viszont érvényesült a papírforma. Felpörgött a magyar csapat, emberelőnyt harcolt ki, és a 8. percre 6-2-re ellépett. Az ázsiai gárda szakvezetője időt kért, de nem volt ellenszere a sokkal erősebb és magasabb magyarokkal szemben. Átlagban minden japán gólra hárommal válaszolt a Németh-csapat. Ez az arány akkor romlott le, amikor a kapitány a biztos vezetés tudatában időt kért, majd több poszton cserélt.

Kovacsicz Mónika (j) és a japán Macumara Anri a 22. női kézilabda világbajnokság A csoportjában vívott Magyarország - Japán mérkőzésen a dániai Herningben, a Jyske Bank Boxen Arénában 2015. december 11-én. MTI Fotó: Kovács AnikóKovacsicz Mónika (j) és a japán Macumara Anri a 22. női kézilabda világbajnokság A csoportjában vívott Magyarország - Japán mérkőzésen a dániai Herningben, a Jyske Bank Boxen Arénában 2015. december 11-én. MTI Fotó: Kovács Anikó

Triscsuk büntetőt rontott, a japánok pedig egymás után háromszor találtak be az amúgy jól védő Kissnek, s végül - noha 16-7-nél volt már kilencgólos is az előny - 17-11 lett az állás a szünetre.

A folytatásban beállt a 198 centiméteres Planéta, aki minden ellenfelénél két-három fejjel magasabb volt, így könnyedén került helyzetbe. A 43. percben, 23-13-nál kétszámjegyűre nőtt a különbség, ekkor a japán szövetségi kapitány időt kért, hogy rendezze a sorokat.

A záró tíz percben mindenki játéklehetőséget kapott.

A sikerrel jelenleg az élen áll csoportjában a magyar csapat, ám ha Montenegró pontot szerez este a dánok ellen, akkor a második helyen végez a hatosban.

"Amit mára elterveztünk, nagyjából sikerült véghezvinni - értékelt Németh András a Sport TV-nek. - Volt egy rossz 15 percünk, de előtte olyan előnyt szereztünk, hogy nem fért hozzá kétség, sima győzelmet aratunk."


később:
Szerbia-Tunézia 18.30
Dánia-Montenegró 20.45

B csoport (Naestved):
Angola-Kína 32-29 (15-11)
később:
Hollandia-Lengyelország 18.30
Svédország-Kuba 20.45

C csoport (Kolding):
Koreai Köztársaság-Argentína 29-22 (14-12)
később:
Brazília-Franciaország 18.15
Németország-Kongói DK 20.30

D csoport (Frederikshavn):
Puerto Rico-Kazahsztán 30-27 (18-14)
később:
Oroszország-Románia-18.15
Norvégia-Spanyolország 20.30

vehirsport.hu
további cikkek
Gulyás István lett a Veszprém Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója sport Gulyás István lett a Veszprém Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója Gulyás István, a magyar férfi kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya lett a Veszprém Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója. ma 14:08 A Veszprém döntős a klub-vb-n! – hosszabbítás után két vállon a Barca Veszprém Handball Club A Veszprém döntős a klub-vb-n! – hosszabbítás után két vállon a Barca A Veszprém Handball Club a hosszabbításban nyújtott kimagasló teljesítményével 39-34-re legyőzte a Bajnokok Ligája-címvédő spanyol Barcát a férfi kézilabda klubvilágbajnokság kedd délutáni elődöntőjében, így bejutott a sorozat csütörtök esti fináléjába (19.00).  tegnap 17:53 Nemzetek Ligája: Szűcs és Fiola is Rossi 24 fős keretében magyar labdarúgó-válogatott Nemzetek Ligája: Szűcs és Fiola is Rossi 24 fős keretében Újoncként Szűcs Kornélt is meghívta Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő 24 fős keretébe. tegnap 13:35 Rossi: nem léphet pályára eleve vert seregként a magyar válogatott magyar labdarúgó-válogatott Rossi: nem léphet pályára eleve vert seregként a magyar válogatott Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem léphet pályára eleve vert seregként a magyar labdarúgó-válogatott, amely jövő pénteken Hollandiát fogadja, két hét múlva pedig Bosznia-Hercegovina vendégeként lép pályára a Nemzetek Ligájában. 2024. szeptember 30. 21:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.