2022. augusztus 20.
//
István névnap

Wieder Ilona bajnoki címmel indította az évadot

2016. március 31. 18:48
A Veszprémi Honvéd SE szenior tájfutója aranyérmet szerzett a Geresdi-dombság területén rendezett nyílt hosszútávú országos egyéni bajnokságon.

A hosszútávú versenyszámmal kezdődött meg Magyarország 2016. évi országos tájékozódási futó bajnokságsorozata, amit Bátaapáti környékén, a Geresdi-dombság területén rendeztek meg a húsvétot megelőző szombaton.

A mély völgyekkel és metsződésekkel tagolt, szerteágazó patakokban gazdag vidék minden szempontból kitűnő terep egy színvonalas ob lebonyolítására. A kiemelt sportesemény sikeréhez Bátaapáti község vezetőinek vendégszeretete is hozzájárult. Kikapcsolódásként pedig az érdeklődők a paksi atomerőmű radioaktív hulladékainak végső nyughelyét is megtekinthették a Nemzeti Radioaktív-hulladék tároló látogatóközpontjában – ezeket a veszélyes hulladékokat ugyanis éppen a most versenyhelyszínül szolgáló hegy gránittömbjeinek mélyébe vájt folyosókban helyezik el véglegesen.

Wieder Ilona a dobogó tetején - Fotók: Máthé IstvánWieder Ilona a dobogó tetején - Fotók: Máthé István

A férfi és női 18, 20 és 21 éves korosztály a legnívósabb „E”-, míg a 35 év felettiek „A” kategóriában indulhattak a komoly fizikai felkészültséget igénylő megmérettetésen. A fiatalabb generáció a kísérő versenyen tehette próbára a képességeit.

– A lecke fel volt adva, a legerősebb férfi mezőnyben a táv meghaladta légvonalban a 20 km-t, és ezer méternél is több szintemelkedést jelentett, de minden résztvevő számára kemény kihívásnak számított a hosszú átmenetekkel és fejtörést okozó útvonalválasztási opciókkal fűszerezett pályák teljesítése. A terepviszonyokra még az esőzés is rátett egy lapáttal, a meredek oldalakon való átkelés még nehezebbé vált az esőáztatta, csúszós talajon – számolt be az eseményről a VHSE tájfutó szakosztályának sajtóreferense, Mérő Edit.

A Veszprémi Honvéd Sportegyesület színeiben induló Wieder Ilona a várakozásoknak megfelelően ezúttal is remek formában szerepelt, és legyőzve régi nagy riválisait, a női 60A kategória legjobb idejét futva egy újabb országos bajnoki aranyérmet szerezve indította az idei versenyévadot.

vehirsport.hu

További cikkek

A kétszeres Európa-bajnok tájfutó a junior vb-n is remekelt!
A kétszeres Európa-bajnok tájfutó a junior vb-n is remekelt!
A Veszprémi Honvéd HS (VHS) versenyzője, Máramarosi Rita a magyar válogatott tagjaként szép sikereket ért el a Portugáliában megrendezett tájfutó junior világbajnokságon.
Ifi Európa-bajnok lett a veszprémi tájfutó
Ifi Európa-bajnok lett a veszprémi tájfutó
Máramarosi Rita aranyérmes lett sprinten, Bálint Gergő pedig ezüstérmet szerzett az F16 váltó tagjaként a salgótarjáni ifjúsági tájfutó Európa-bajnokságon.
A felnőtt vb-n bizonyítottak a veszprémi tájfutók
A felnőtt vb-n bizonyítottak a veszprémi tájfutók
A Dániában rendezett sprint világbajnokságon a 17 éves Máramarosi Rita kiválóan szerepelt a felnőttek mezőnyében váltóban, míg az egyéni futamban veszprémi klubtársa, Mérő Dominika szerezte a magyarok legjobb eredményét.
A veszprémi egyesület szerezte a legtöbb pontot
A veszprémi egyesület szerezte a legtöbb pontot
A Veszprémi Honvéd tájfutói ismét sikeresen szerepeltek a középtávú és váltó ob-n. Az egyéni helyezések mellett külön kiemelendő, hogy váltóban a veszprémiek szerezték a legtöbb pontot.
Felkészülési versenyek sora a tájfutókál
Felkészülési versenyek sora a tájfutókál
A Veszprémi Honvéd SE tájfutói az elmúlt időszakban több különböző versenyen is részt vettek, amelyek felkészülésként is szolgáltak a középtávú és váltó ob-re.