Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

EHF-kupa: ledolgozható dunaújvárosi hátrány

2016. május 1. 11:50 // Forrás: MKSZ
Remekül hajrázott a Dunaújváros a női kézilabda EHF-kupa döntőjének első mérkőzésén, így csak 28:26-ra kapott ki a TuS Metzingen otthonában. A szép reményekkel kecsegtető visszavágót május 6-án rendezik meg Veszprémben.

A pályán Temes Bernadettel, a kispad mellett pedig Konkoly Csabával felálló Metzingen várt a Dunaújvárosra a magyar csapat idei legfontosabb mérkőzésén, az EHF-kupa döntő első felvonásán.

Jól kezdtek a vendégek, 2-1-re vezettek, de mint utóbb kiderült, a mérkőzésen utoljára kerültek előnybe. Ezt követően a házigazda Metzingen folyamatosan egy-két góllal Kovács Annáék előtt járt, a félidőre pedig 13-10-es előnnyel vonult – számolt be a magyar szövetség honlapja.

A második játékrész kezdetén magasabb fokozatra kapcsoltak a németek, 20-16-ra is megléptek. Tonje Loseth remekelt támadásban, amikor már úgy tetszett, hogy zárkózik a Dunaújváros, rendre betalált. Zdravko Zovko együttese azonban remekül hajrázott, így kettőre faragta a hátrányt: a 28-26-os vereség igencsak reménykeltő a pénteki, veszprémi visszavágó előtt.

Női kézilabda EHF-kupa, döntő, 1. mérkőzés:
TUS Metzingen–Dunaújvárosi KKA 28:26 (13:10)
Tübingen, játékvezetők: Alvarez Mata, Bustamante Lopez (spanyolok).
Metzingen: Obein, Stockhorst (kapusok), Beddies 2, Dinkel, Grossmann, Kubasta, Loseth 6, Lörper 5, Michielsen 3, Putzke, Stefani, Temes 5, Vollebregt 1, Weigel 3, Zapf 3. Edző: Konkoly Csaba.
Dunaújváros: Oguntoye, Triffa (kapusok), Azari 3, Bulath 5, Ferenczy, Hajtai, Horváth, Klujber, Kovács A. 6, Kovács K., Nick, Szalai B. 3, Takács D. 1, Tomoriné Kamper, Triscsuk 5, Vincze 3. Edző: Zdravko Zovko.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 5/5, ill. 4/3.

vehirsport.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.