Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A két exveszprémi már öt európai kupagyőzelemnél jár

2016. május 15. 19:52
A német Göppingen – Tatai Péterrel és Zarko Sesummal a soraiban – megnyerte az EHF Kupát, miután a vasárnapi fináléban hat góllal legyőzte a házigazda Nantes együttesét.

A hétvégén a franciaországi Nantes adott otthont a férfi kézilabda EHF Kupa négyes döntőjének. A német Göppingen szombaton a francia Chambéry, a házigazda Nantes pedig a spanyol Granollers együttesét verte.

A vasárnapi fináléban a németek 32:26-ra nyertek, ezzel elhódították a sorozat serlegét. A sikerből két korábbi veszprémi játékos – a négy gólt szerző Zarko Sesum, valamint a kapus, Tatai Péter – is kivette részét.

Érdekesség, hogy Tatai így már a harmadik európai kupagyőzelmét zsebelte be, hiszen 2008-ban a Veszprémmel a KEK-trófeát, 2014-ben pedig a Pick Szegeddel az EHF Kupát hódította el. A 32 éves korábbi válogatott hálóőr idén januárban igazolt a Göppingenbe a nagybányai Minaurból.

A szerb válogatott Zarko Sesum 2007 és 2010 között erősítette a magyar rekordbajnokot, 2008-ban ő is tagja volt a Mocsai Lajos vezette KEK-győztes alakulatnak. Veszprémből a német Rhein-Neckar Löwenhez igazolt, ahonnan 2014-ben távozott Göppingenbe.

A bronzérmet a Granollers szerezte meg, miután négy találattal felülmúlta a Chambéryt.

vehirsport.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.