Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hatalmasat harcolt, döntős a Kielce

2016. május 28. 17:16
A lengyel bajnok Kielce jutott elsőként a BL-döntőbe, miután hatalmas meccsen, kiválóan hajrázva legyőzte a francia sztárcsapat PSG-t.

A lengyel és a francia bajnok játszotta ez első elődöntőt a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében.

Az első öt percben fej-fej mellett haladtak a felek, 3:3-as állásnál aztán a duplázó Hansennek és Abalonak köszönhetően és a PSG tudott meglépni. A kapusok külön versenyében Omeyer kezdett jobban, de gyorsan magára talált Smal is, így az emberelőnybe kerülő Kielce a 14. percben utolérte riválisát (6:6). A lengyelek alapvetően jól védekeztek, egyedül Hansen lövéseinek nem találtak az ellenszerét.

Ismét a PSG lépett meg, de nagyot küzdő ellenfele Reichmann hetesével és Lijewski bombájával megint egyenlíteni tudott (20. perc: 10:10). A játékrész utolsó harmadában is hatalmasat harcoltak a felek, a Kielce úgy is tartani tudta a lépést, hogy többször is emberhátrányba került. A hajrában is felválta estek a találatok, rendre a Párizs szerzett vezetést, amire azonnal érkezett a válasz is. A Kielce kétszer is támadhatott a vezető gólkért, ám Omeyer mindkétszer bravúrral védett. Az utolsó percben Smal is nagyokat hárított, de társai ezt nem tudták kihasználni, így egálnál szólalt meg a félidei dudaszó (16:16).

Ami nem sikerült az első felvonásban, az azonnal összejött a másodikban: Smal védése után Jurecki jutatta vezetéshez az övéit, sőt, meg is duplázta az előnyt. A sárga mezesek tovább keményítették védekezésüket, ellenfelük nyolc és fél percig gólképtelen maradt. Omeyernek nagy szerepe volt abban, hogy nem nőtt tovább a különbség. Karabatic törte meg a hosszú gólcsendet, a világklasszis első gólját jegyezet. Gyorsan jött a válasz Aguinagaldétól, a meccs kétharmadánál 19:17 állt az eredményjelzőn. Noka Serdarusic időt kért, s Narcisse is feliratkozott a gólszerzők közé. Packowskit és Vorit is kiszórták két percre, Abalo gyönyörű találattal egalizált Onufrijenko pedig a vezetést is visszavette.

Talant Dujsebajev időkérését követően is őrizte kétgólos előnyét a francia bajnok. Ekkor Zorman vette vállára az övéit, két góljának köszönhetően tízzel a vége előtt ismét egyenlő volt az állás (22:22). Akárcsak az egész találkozón, a végjátékban is óriási harc folyt a pályán. Hiába közeledett egyre jobban a vége, egyik gárda sem érezhette magát közelebb a fináléhoz. Onufrijenko és Reichmann is belőtte a maga hetesét. Karabatic becsapta Smalt, de azonnal jött a válasz Lijewskitől. Négy perccel a vége előtt Strlek alakította 25:24-re az állást egy kiváló ütemű labdaszerzésből indulva. Kus kapott piros lapot, miután a harmadik kétperces büntetését is begyűjtötte, ám Jurecki emberhátrányban is betalált. Smal a legfontosabb pillanatban védett, s így tett a túloldalon Omeyer is, a kipattanó azonban Strlek elé pattant, aki ismét túljárt a francia kapus eszén (28:25). Mollgaard gólja már semmin sem változtatott, a Kielce jutott be a vasárnapi (18.00) fináléba.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, elődöntő:
KS Vive Tauron Kielce–Paris Saint-Germain Handball 28:26 (16:16)
Köln, 20 ezer néző. Vezette: Geipel, Helbig (németek).
Legjobb góldobók: Jurecki 5, Lijewski, Reichmann, Strlek, Zorman 4-4, Aguinagalde 3, ill. Hansen 10, Onufrijenki 5, Abalo 3.
Kiállítások: 18, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 7/6.

Zatkalik Dávid
Zatkalik Dániel

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.