2022. augusztus 20.
//
István névnap

Elképesztő izgalmak után BL-döntős a Veszprém!

A veszprémi kézilabdacsapat hosszabbítás után gyűrte le a THW Kielt a Bajnokok Ligája kölni elődöntőjében. Vasárnap (18.00) a Kielcével döntőzik a csapat.

Elérkezett az a pillanat, amire az idény kezdete óta minden veszprémi kézilabdabarát várt: a BL kölni elődöntőjében összecsapott a német és a magyar rekordbajnok, a THW Kiel és az MVM Veszprém. A riválisnál a beállós Rene Toft Hansen és a jobbátlövő Steffen Weinhold maradt ki sérülés miatt, míg a mieinknél Christian Zeitz lett a keretszűkítés áldozata (a tizenhetes keretből csak tizenhat főt lehetett nevezni).

Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is grandiózus show és természetesen telt ház fogadta a feleket. Köztük természetesen több ezer bakonyi szurkolóval. Egybehangzó vélemények szerint soha nem zarándokolt még ennyi veszprémi a klubkézilabda csúcseseményére.

Nem a veszprémiek elképzelése szerint kezdődött a találkozó. Az első gólt ugyan még Marguc jegyezte, ám hárommal felelt a THW: Duvnjak, Klein és Wincek is eredményes volt. A három védéssel kezdő Landinhoz hasonlóan Alilovic is „hozzászólt” a meccshez, ráadásul Ugalde indult, majd gólt lőtt (3:2). Kiválóan védekeztek a „zebrák”, akik Palmarsson lövése után Ilicét is blokkolni tudták. A megszerzett labdákkal pedig roboghattak, Duvnjak és Wincek sem rontott. A mieink szempontjából jókor jött Brozovic kiskiállítása, Ilic ugyanis hetesből, Marguc pedig akcióból tudott faragni a hátrányból. Ilic újabb gólja már létszámazonosságnál született, a játékrész harmadához érve utolérte riválisát az MVM (5:5). Sőt, Alilovic védett, Palmarsson pedig megszerezte a vezetést. Schuchot és Nagyot is kiszórták két percre a norvég sípmesterek, a Kiel pedig élt a lehetőséggel, s fordított (16. perc: 7:6).

Ráadásul Schuch a második kétpercesét is begyűjtötte. Így is labdát szereztünk, amiből Sulic egalizált. A másik oldalon Wincek is kiállt, amit Ilic ki is használt. Szinte azonnal jött rá válaszként Duvnjak gólja, ahogyan Ilicé is (21. perc: 8:9). Nem tudni, hogy mit mondhatott Alfred Gislason tanítványainak az időkéréskor, az azonban biztos, hogy beváltak a tanácsai. A Kiel ugyanis Vujin, Wincek és Dissinger bombáival ismét előnyhöz jutott. Öttel a vége előtt Ekberg ejtette át hetesből Alilovicot, s végre Nagy is feliratkozott a gólszerzők közé (12:11). Vujin kiszorítva, szinte „nullszögből” is eredményes volt, Ilic büntetője viszont kimaradt. Chema Rodriguez szlalomozott át a pályán, majd szerzett nagyon fontos találatot. A játékrész finise aztán ismét a Kielé volt, előbb Dissinger lőtt a hálóba, majd Duvnjak állította be a 15:12-es félidei állást kínaiból.

Javier Sabaté cserélt a kapuban, a második felvonás elején már Mikler állt a gólvonal előtt, s Iváncsik is ott volt a pályán. Úgy tűnt, hogy a Veszprém rendezni tudta védekezését. Marguc keze nem remegett meg, bevágta a hétméterest. Nagy ziccerből Landinba lőtte a játékszert, de az Palmarssonhoz pattant, aki nem hibázott. Mikler bemutatta első védését, Iváncsik pedig az első gólját (35. perc: 15:15). Mikler újabb bravúrja után Marguc roboghatott el a jobbszélen, aki belőtte a vezető gólt. Mikler aztán Duvnjak lövésénél is a helyén volt, az ellentámadás végén Ilic duplázta meg az előnyt. Gislason mester rendelte magához együttesét, Wincek pedig megtörte a több mint nyolcperces gólcsendet. Ilic és Wincek gyors „pengeváltása” után Iváncsik alakította 17:19-re az állást. Marguc sajnos hetest rontott, Landin ismét elkapta a fonalat, Vujin és Duvnjak révén egyenlített a Gislason-csapat (46. perc: 19:19).

Elképesztően izgalmasan alakult a találkozó. Marguc mattolta Landint, s Vujin is becsapta Miklert. Canellast kiküldték két percre, Ilic hetesből visszavette a vezetést, de nem sokáig örülhettünk a vezetésnek, Ekberg egalizált egy gyors kontra végén (54. perc: 21:21). Sabaté időt kért, Nagy pedig a legjobbkor villant, s így tett veszprémi „elődje”, Vujin is. Az MVM csapatkapitányán másodjára már kifogott Landin, míg Vujin lövése megint utat talált a hálóba (56. perc: 23:22). Ilic hetesből egyenlített, de a hajrában több támadást is rontottak a bakonyiak. Ekberg és Duvnjak révén kétgólos német előnnyel kezdődött az utolsó két perc. Nagy góljával az utolsó szalmaszálba kapaszkodott a magyar együttes, amely hősiesen kivédekezte a német rohamokat. Az utolsó fél percben már passzívnál támadtak a kieliek, a slusszpoént pedig Marguc szolgáltatta, aki másodpercekkel a rendes játékidő vége előtt egalizált (25:25). Jöhetett a kétszer öt perc hosszabbítás!

Két és fél percet kellett várni a ráadás első találatára, amit Palmarsson szállított. A válaszra már jóval kevesebbet, Duvnjak villant megint. A hátralévő percek azonban egy másik horvátról, Slsikovicról szóltak, aki kétszer is „kipókhálózta” a felsősarkot (26:28).

Mikler védésével kezdődött a második öt perc, Marguc háromra is hizlalhatta volna fórt, de Landin kifogott rajta. Ugaldéval szemben aztán már a dán zseni is tehetetlennek bizonyult. Bő három minutummal a vége előtt három volt közte. Úgy tűnt, hogy a Kiel elfogyott a végére, Ugalde ismét eredményes volt. Vujin gólja már nem osztott-szorzott, főleg, hogy Palmarsson is gólt szerzett. A 28:31-es végeredményt Ekberg állította be, a Veszprém idén is bejutott a sorozat döntőjébe, ahol a PSG-t legyőző Kielcével találkozik majd vasárnap (18.00).

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, elődöntő:
THW Kiel–MVM Veszprém 28:31 (25:25, 15:12)
Köln, 20 ezer néző. Vezette: Togstad, Kristiansen (norvégok).
Kiel: LANDIN – EKBERG 5 (2), Canellas, WIENCEK 5, Brozovic, DUVNJAK 7, Klein 1. Csere: VUJIN 8, Mamelund, Dissinger 2, Jaanimaa, Dahmke. Vezetőedző: Alfred Gislason.
Veszprém: Alilovic – MARGUC 6 (2), Nagy L. 3, Nilsson, Palmarsson 4, ILIC 8 (2), UGALDE 4. Csere: MIKLER (kapus), SCHUCH, Sulic 1, SLISKOVIC 2, Gulyás, TERZIC, Rodriguez 1, Iváncsik G. 2. Vezetőedző: Javier Sabaté.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 6/4.

A másik elődöntőben:
KS Vive Tauron Kielce–Paris Saint-Germain Handball 28:26 (16:16)

Így látták a főszereplők

Alfred Gislason: – Óriási mérkőzésen vagyunk túl. Landin nagyszerűen védett, s a támadójátékunkkal is elégedett vagyok. Hárommal vezettünk a szünetben, de a második játékrészt nagyon rosszul kezdtük, s a Veszprém gyorsan fordított. A végén két góllal vezettünk, de rossz döntéseket hoztunk. A ráadásra elfáradtunk, így vesztettünk. A rendes játékidőben meg kellett volna nyernünk a találkozót. Gratulálok a Veszprémnek. Egy fantasztikus klub, amely nagyon rég óta harcol, hogy felérjen a csúcsra.

Dominik Klein: – Nem könnyű most bármit is mondani. Büszke vagyok a teljesítményükre. Hatszor jártunk Kölnben, s szerettünk volna harmadszor is nyerni, de ez most nem sikerült. Rendkívül rossz érzések kerülgetnek most.

Javier Sabaté: – Hatalmas meccset játszottunk. Gratulálok a Kielnek, amelynek szintén volt esélye a győzelemre. S gratulálok a saját játékosaimnak is, akik a nehéz pillanatokban is végig hittek, és harcoltak. Ugyanúgy, ahogy tették azt a teljes idényben. A félidő végére háromgólos hátrányba kerültünk, de a folytatásban feljavult a védekezésünk, s MIkler is remekelt. Ilic játékát szintén ki kell emelnem, aki csodálatosan kézilabdázott ma.

Iváncsik Gergő: – Fantasztikusan küzdöttünk, a sírból hoztuk vissza a találkozót, Próbáljuk kipihenni magunkat, regenerálódni, hiszen óriási lehetőség előtt állunk. Nem ígérhetek mást, holnap nekiugrunk a Kielcének. Egy napunk marad felkészülni belőlük. Ez nem egyszerű, de azon leszünk, hogy ilyen rövid idő alatt is minél jobban kiismerjük őket.

Mikler Roland: – A második játékrész végén óriási önuralomra és türelemre volt szükségünk, hiszen két góllal elment a Kiel. Láttuk, hogy egy perc maradt, és nem estünk kétségbe. Nagyon erős az a csapat, amely ilyen szituációban képes fordítani. S az is erőnket bizonyítja, hogy a ráadást ennyire fölényesen megnyertük. Nagyon boldog vagyok. A tavalyi négyes döntőt magam mögött tudtam, s bíztam benne, hogy vagyok annyira profi, hogy ez nem nyomasszon, hanem tanuljak belőle. Úgy érzem, most értem igazán profivá. Vasárnap jöhet a döntő.

Schuch Timuzsin: – Az első félidőben az volt a legnagyobb baj, hogy nem tudtuk felállt fal elleni védekezésre késztetni az ellenfelet. Eladtunk egy-két labdát, s a Kiel azonnal lerohanás gólokat szerzett. A két kiállításom közül az egyiket jogosnak érzem, a másikat még meg kell néznem videón. Úgy érzem, hogy nem egyenlően fújtak a bírók az első félidőben. A második játékrészben már korrektül ítéltek, nem akarták eldönteni a mérkőzést. A végén nagyon meleg volt a helyzet, akkor a szerencse is velünk volt. Az akkora tartást adott a csapatnak, hogy már nem veszíthettük el ezt a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak, főleg Ivan Sliskovicnak, véleményem szerint az ő beállása döntötte el a találkozót.

Ivan Sliskovic: – Nem én döntöttem el a továbbjutást, ez csapatmunka volt a javából. Különösen védekezésben, úgy vélem, ez döntötte el a találkozót. Nagyon nehéz meccsen vagyunk túl, de ma is bizonyítottuk, hogy nagyon jó csapatot alkotunk. Mindig készen kell állni a bevetésre, nem érdekel, hogy egy másodperc vagy egy egész meccs jut nekem. A lényeg, hogy segítsek, ma pedig két fontos gólt lőttem a Kielnek.

Gasper Marguc: – Végig hittünk magunkban, s abban, hogy nyerhetünk. Hátrányba kerültünk, de harcoltunk, egyenlítettünk. A második felvonásban jól védekeztünk, a ráadásban pedig már a mi játékunk érvényesült. Hatalmas meccs volt, azt hiszem, minden percét élvezték a szurkolók.


A vasárnapi program

A harmadik helyért:
PSG–THW Kiel 15.15
Vezeti: Jonas Eliasson, Anton Pálsson (izlandiak), tv: Sport 1

Döntő
Kielce–MVM Veszprém 18.00
Vezeti: Óscar Raluy López, Ángel Sabroso Ramírez (spanyolok), tv: Sport 1

Képek
Zatkalik Dávid
Zatkalik Dániel
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkör, 2022/2023
M GY D V LG KG GK P
1. Telekom Veszprém 0 0 0 0 0 0 0 0
2. PSG Handball 0 0 0 0 0 0 0 0
3. SC Magdeburg 0 0 0 0 0 0 0 0
4. GOG 0 0 0 0 0 0 0 0
5. FC Porto 0 0 0 0 0 0 0 0
6. Orlen Wisla Plock 0 0 0 0 0 0 0 0
7. PPD Zagreb 0 0 0 0 0 0 0 0
8. Dinamo Bukarest 0 0 0 0 0 0 0 0
Utolsó módosítás: 2022. július 26. 16:14
Férfi kézilabda NB I alapszakasz, 2022/2023
M GY D V LG KG GK P
1. T. Veszprém 0 0 0 0 0 0 0 0
2. NEKA 0 0 0 0 0 0 0 0
3. Dabas 0 0 0 0 0 0 0 0
4. FB. Veszprém 0 0 0 0 0 0 0 0
5. Komló 0 0 0 0 0 0 0 0
6. Budai F. 0 0 0 0 0 0 0 0
7. Cegléd 0 0 0 0 0 0 0 0
8. Csurgó 0 0 0 0 0 0 0 0
9. Gyöngyös 0 0 0 0 0 0 0 0
10. FTC 0 0 0 0 0 0 0 0
11. Tatabánya 0 0 0 0 0 0 0 0
12. Balatonfüred 0 0 0 0 0 0 0 0
13. Szeged 0 0 0 0 0 0 0 0
14. Budakalász 0 0 0 0 0 0 0 0
Utolsó módosítás: 2022. július 26. 16:16
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
következő események betöltése
kézilabda Férfi kézilabda NB I, 2022/2023 1. 2022. augusztus 31. 17:45 Veszprém Aréna Telekom Veszprém Balatonfüredi KSE
kézilabda Férfi kézilabda felkészülési mérkőzés, 2022/2023 3. 2022. augusztus 27. 19:30 Veszprém Aréna Telekom Veszprém Flensburg
kézilabda Férfi kézilabda Mol-kupa, 2022/2023 2. ma 16:45 Tatabányai Multifunkciós Csarnok MOL Tatabánya KC Telekom Veszprém
kézilabda Férfi kézilabda Mol-kupa, 2022/2023 1. tegnap 19:30 Tatabányai Multifunkciós Csarnok Telekom Veszprém Orlen Wisla Plock 31-26
kézilabda Férfi kézilabda SEHA-liga negyeddöntő, 2022/2023 1. 2022. augusztus 14. 19:45 Veszprém Aréna Telekom Veszprém Tatran Presov 25-35
kézilabda Férfi kézilabda felkészülési mérkőzés, 2022/2023 1. 2022. augusztus 9. 17:00 Veszprém Aréna Telekom Veszprém USDK Dunkerque 35-25
előző események betöltése

További cikkek

Remek második félidei játékával döntőbe jutott a Veszprém
Remek második félidei játékával döntőbe jutott a Veszprém
A Telekom Veszprém 31-26-ra legyőzte a lengyel Wisla Plock gárdáját a Tatabányán zajló Mol-kupa péntek esti elődöntőjében, így bejutott a szombati (16.45) fináléba, ahol a házigazdával találkozik majd.
A magyar All-Star válogatott nyert Ilyés Ferenc búcsúmeccsén
A magyar All-Star válogatott nyert Ilyés Ferenc búcsúmeccsén
A magyar All-Star válogatott 24-14-re legyőzte a házigazda VSK Székelyudvarhely férficsapatát a Határok nélkül elnevezésű kézilabda-fesztivál péntek esti gálamérkőzésén, amely egyben a város szülötte, Ilyés Ferenc búcsúmeccse is volt.
Juhász István: várakat épít a határon túl a magyar szövetség
Juhász István: várakat épít a határon túl a magyar szövetség
Juhász István sportszakmai igazgató úgy fogalmazott, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) a bázisok lerablása helyett várakat épít a határokon átívelő akadémiai programjával.
A Mol lett a Tatabányai Kézilabda Club névadó támogatója
A Mol lett a Tatabányai Kézilabda Club névadó támogatója
A Mol lett a tatabányai férfi kézilabdaklub névadó támogatója, ezt a felek csütörtökön sajtótájékoztatón jelentették be.
Gálfi Árpád: ez a hét a sportág ünnepe Székelyudvarhelyen
Gálfi Árpád: ez a hét a sportág ünnepe Székelyudvarhelyen
Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere a Határok nélkül elnevezésű kézilabda-fesztivál szerda esti ünnepélyes megnyitóján úgy fogalmazott, ez a hét a sportág ünnepe a városban.