Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Párizsé a bronzérem, a Kiel csak negyedik

2016. május 29. 16:55
A Kiel többször is felállt, de a végét a PSG bírta jobban, amely így bronzérmes lett a férfi kézilabda BL kölni négyes döntőjében.

A csalódott csapatok csatájával kezdődött a vasárnapi program a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében: a szombati elődöntők vesztesei, a Párizs és a Kiel csapott össze a bronzéremért.

Már a mérkőzés előtt bebizonyosodott, amit korábban is tudtunk, hogy a Veszprém és a Kielce szurkolói lényegesen hangosabban, szenvedélyesebben szurkolnak a másik két résztvevő drukkereinél. A hétvége eddigi leglaposabb hangulatú meccsét láthattuk, amiben nyilván a korábbi eredmények is közrejátszottak.

Úgy tűnt, hogy a német rekordbajnokból sokat kivett ki a Veszprém ellen hosszabbításban elveszett szombati találkozó. A PSG kezdett ugyanis jobban, amely az ukrán Onufrijenko vezetésével meglépett 4:2-re, majd 8:4-re. A „zebrák” kétszer is felzárkóztak két találatra, de a játékrész kétharmadához ismét ötgólos hátrányban érkeztek (12:7).

A folytatásban is a franciák akarata érvényesült, a Kiel küzdött, hajtott, de a szombaton mutatottnál lényegesen pontatlanabbul kézilabdázott. A hajrában így is lehetőségük nyílt a felzárkózásra, hiszen 14:9-es állásnál kétszer is betaláltak. Ráadásul rövid ideig kettős emberhátrányba kerültek, Landin pedig hetest védett. Igaz, Omeyer is hárított a másik „ketrec” előtt, az ellentámadás végén pedig a félidőt öt góllal záró Onufrijenko állította be a 15:11-es állást.

Szemlátomást jobban rápörgött a második felvonásra a THW, amely Duvnjak vezetésével tíz perc alatt ledolgozta hátrányát (19:19). Egy csapásra meg is jött a német szurkolók hangja, jókedvüket pedig tovább fokozta Wincek révén a vezetést is átvették.

A Kiel már kettővel is vezetett, de tízzel a vége előtt – Hansen bombájával – egalizáltak a gallok (23:23). A végjátékban fej-fej mellett haladtak az alakulatok, öttel a vége előtt 26:26 állt az eredményjelzőn. A PSG összpontosított jobban az utolsó percekben, amely a tízgólos Hansennek köszönhetően végül 29:27-re nyert.

Jöhet a döntő!

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, bronzmérkőzés:
Paris Saint-Germain Handball–THW Kiel 29:27 (15:11)
Legjobb góldobók:
Hansen 10, Narcisse 6, Onufrijenko 5, ill. Dissinger 8, Duvnjak 5, Vujin 3.

Zatkalik Dávid
Zatkalik Dániel

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.