Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A legjobb nyolc közé vágynak

2016. augusztus 4. 21:04
Mindkét Veszprém megyei alakulat, a Királylányok és a Beach Devils is negyeddöntőt játszana a strandkézilabda bajnokság hétvégi döntőjében.

Augusztus 6-7-én Balatonboglár ad otthont a Borsodi Strandkézilabda Nemzeti Bajnokság 2016. évi döntőjének. A korábbi kvalifikációs tornák eredményeként – a csapatok három legjobb eredményét vették figyelembe – a nőknél és a férfiaknál tíz-tíz együttes biztosította a helyét a fináléban. Köztük van megyénkből az egyaránt alsóörsi színekben induló Királylányok, illetve a Beach Devils.

– Idén biztosra mentünk, és hat selejtezőre is beneveztünk, bár előfordult, hogy csak hat fővel tudtunk versenyezni – mondta Mórocz Réka, a Királylányok meghatározó játékosa. – A tavalyinál is kiélezettebb verseny zajlott a döntős helyekért. Sajnos nálunk is akadtak hullámvölgyek, így az utolsó fordulóig kérdéses volt, hogy sikerül-e teljesítenünk a célkitűzést, végül a nyolcadik helyen kvalifikáltunk – tette hozzá.

Az alakulat idén edző nélkül vágtunk neki a küzdelmeknek, ami jelentősen megnehezítette a dolgukat. A döntőre azonban nagy névvel erősítettek. – Nem volt, aki kívülről látta volna, hogy mérkőzés közben min kellene változtatni, hogyan kellene cserélni, mit kellene lőni az ellenfél kapusának. Szerencsére a döntőre sikerült edzőt „igazolni”, segítségünkre lesz Gábori Máté, a Balatonfüredi KSE és a strandkézilabda válogatott játékosa.

A gárda egy évvel ezelőtt a kilencedik helyet szerezte meg az országos fináléban. Ezt az eredményt szeretnék felülmúlni, s a legjobb nyolc között is játszani. – Szeretnénk minél többet kihozni a döntőből, de az a legfontosabb, hogy teher nélkül játsszunk, és érezzük jól magunkat, hiszen idén utoljára lépünk homokra, és utoljára kiabálhatjuk, hogy „Nincs itt mese… Veszprém megye… Királylányok!”

Állnak: Ohr Klaudia, Pontyos Peggi, Pontyos Viki, Lakatos Ramóna, Gácser Klaudia, Berecz Nikolett, Mórocz Réka. Alsó sor: Kovarszki Beatrix, Fonyódi Emese, Grósz Kitti. Hiányzik: Kovács Bernadett, Barta Cintia, Buzás Dorottya, Piros Zita - Fotók: Cseh Péter (MKSZ)Állnak: Ohr Klaudia, Pontyos Peggi, Pontyos Viki, Lakatos Ramóna, Gácser Klaudia, Berecz Nikolett, Mórocz Réka. Alsó sor: Kovarszki Beatrix, Fonyódi Emese, Grósz Kitti. Hiányzik: Kovács Bernadett, Barta Cintia, Buzás Dorottya, Piros Zita - Fotók: Cseh Péter (MKSZ)

– A budapesti világbajnokság miatt kicsit felborult idén a versenynaptár, így csak négy tornán tudtunk elindulni – elevenítette fel a történteket a Beach Devils kiválósága, Földesi Csaba. – A szezonnyitó velencei tornán negyedik helyen végeztünk, ami jó kiindulási alapot adott. Az alsóőrsi viadal azonban nem úgy sikerült, ahogyan elterveztük, így bajnoki pont nélkül maradtunk. Az utolsó két fordulóra tudtunk nevezni, ahol már nem hibázhattunk. Balatonakarattyán legalább a négy közé kellett kerülnünk a döntős remények életben tartásához, amit az erős és népes mezőnyben sikerült is elérnünk. Így az utolsó fordulóra – melyet az időjárási viszontagságok miatt Balatonalmádi helyett újra Alsóőrsön rendezték – megvolt a lehetőségünk a döntőbe jutásra. Ott sikerült megelőzni a riválisainkat és ezüstérmet szereztünk, így a sorozat végére feljöttünk a tizedik helyre.

Hozzátette: rendkívül kiegyenlített mezőnyben szerepeltek, a sorozat hatalmas csatát hozott a boglári szereplésért. A szezon során több új játékos is bemutatkozott a soraikban, akiknek a beépítése sok időt vett igénybe. Mint mondta, csak az utolsó tornán kezdett kialakulni a támadójátékuk, a védelmük viszont jól működött. Sérülés miatt idén csak az oldalvonalról, edzőként segíthetett a társaságot Honyecz Gábor, akiknek a hiányát megérezték irányító poszton.

Álló sor: Falkner András, Kreisz Márk, Ignácz Krisztián, Földesi Csaba, Farkas Ákos, Honyecz Gábor (edző). Guggolnak: Heizer László, Soós Balázs, Tárkányi Péter, Kovács Ákos, Simigh János. Hiányzik: Blázsovics Norbert, Kovarszki JánosÁlló sor: Falkner András, Kreisz Márk, Ignácz Krisztián, Földesi Csaba, Farkas Ákos, Honyecz Gábor (edző). Guggolnak: Heizer László, Soós Balázs, Tárkányi Péter, Kovács Ákos, Simigh János. Hiányzik: Blázsovics Norbert, Kovarszki János

– A célunk az volt, hogy idén is ott legyünk a döntőben. Tavaly a nyolcadik helyen végeztünk, legalább ezt szeretnénk a hétvégén beállítani, bár nagyon nehéz lesz. A mezőnyben három olyan együttes van, amelyek ellen még sosem sikerült nyernünk, most mindannyian a mi csoportunkban kaptak helyet. Reméljük, tudunk ezen változtatni. Csoportellenfeleink közülük a Hir-Sat csapata emelkedik ki, amely a válogatott gerincét is adta. Úgy gondolom, abszolút esélyesek a címvédésre is, mögöttük azonban bárhogyan alakulhat a sorrend. Arra számítok, hogy a mérkőzések nüánszukon fognak múlni. Igyekszünk a maximumot nyújtani, s a saját játékunkat produkálni. Reméljük, sikerül az ötös csoportból legalább egy riválist magunk mögé utasítani, hogy negyeddöntőt játszhassunk – bizakodott Földesi.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.