Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Indiai terepjárókat forgalmaz egy balatonfüredi cég

2008. május 9. 18:47 // Forrás: MTI
Indiában gyártott, Mahindra típusú, összkerék-meghajtású terepjárókat forgalmaz az idei évtől a balatonfüredi Globe Carex Kft. - mondta Baán Barnabás, a cég ügyvezető igazgatója csütörtökön a Balaton-felvidéki Pécsely községben tartott sajtótájékoztatóján.
Közlése szerint a magyar piacon teljesen újdonságnak számító Mahindra márkájú duplafülkés, ötszemélyes terepjáró- és családi autóból az idén mintegy kétszázat terveznek eladni. A Mahindra Pick-Up típus (turbo-diesel, 2500 köbcentis) ára mintegy 15-20 százalékkal olcsóbb a kategóriájában konkurens terepjárókénál - tette hozzá az indiai autók kizárólagos magyarországi forgalmazója. 

Baán Barnabás elmondta: az országban 18 telephelyen árusítják kora tavasz óta a Mahindrákat, s eddig már negyvenet adtak el. Egy árusítóhelyük van Budapesten, a többi vidéki városokban, s valamennyihez szerviz is tartozik - tette hozzá az igazgató, megjegyezve, hogy Veszprém megyében például két szalonjuk is van: egyik a központjukban, Balatonfüreden, a másik pedig Balatonalmádiban.



Baán Barnabás szerint a strapabíró Mahindrát elsősorban az erdészeknek, a vidéki gazdáknak és általában a vállalkozóknak szánják. Megjegyezte, hogy ősztől már forgalamaznak középkategóriájú Mahindra traktorokat is. Az indiai Mahindra cégcsoport 4,5 milliárd dollár alaptőkéjű társaság, amely India cégei között a Top 10-ben szerepel, de a Forbes a világ 200 legnagyobb vállalata között is jegyzi - mutatta be röviden a Mahindrákat gyártó indiai céget az igazgató. 

Elmondta még, hogy a Mahindra csoportnál - amelynek a nyolc indiai gyárán kívül üzemei vannak még Kínában, Angliában és az Egyesült Államokban is - összesen 40 ezren dolgoznak, termékeit öt kontinensen értékesítik, s a haszongépjárműveket illetően piacvezetőnek számít a világban. A Mahindra cégcsoport az indiai hadsereg első számú beszállítója, a traktorok és kishaszonjárművek gyártásában pedig negyedik a világon, s még az egyik legnagyobb gyártó, az Egyesült Államok piacán is eladnak évente 15 ezer középkategóriás traktort - hangsúlyozta Baán Barnabás. 

Végezetül arra utalt, hogy az immár Magyarországon is forgalmazott Mahindra terepjárók kifejlesztésében francia, német, amerikai és olasz cégek is részt vettek.
Füssy Angéla

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.