2020. október 20.
//
Vendel névnap

Indiai terepjárókat forgalmaz egy balatonfüredi cég

2008. május 9. 18:47
MTI
Indiában gyártott, Mahindra típusú, összkerék-meghajtású terepjárókat forgalmaz az idei évtől a balatonfüredi Globe Carex Kft. - mondta Baán Barnabás, a cég ügyvezető igazgatója csütörtökön a Balaton-felvidéki Pécsely községben tartott sajtótájékoztatóján.
Közlése szerint a magyar piacon teljesen újdonságnak számító Mahindra márkájú duplafülkés, ötszemélyes terepjáró- és családi autóból az idén mintegy kétszázat terveznek eladni. A Mahindra Pick-Up típus (turbo-diesel, 2500 köbcentis) ára mintegy 15-20 százalékkal olcsóbb a kategóriájában konkurens terepjárókénál - tette hozzá az indiai autók kizárólagos magyarországi forgalmazója. 

Baán Barnabás elmondta: az országban 18 telephelyen árusítják kora tavasz óta a Mahindrákat, s eddig már negyvenet adtak el. Egy árusítóhelyük van Budapesten, a többi vidéki városokban, s valamennyihez szerviz is tartozik - tette hozzá az igazgató, megjegyezve, hogy Veszprém megyében például két szalonjuk is van: egyik a központjukban, Balatonfüreden, a másik pedig Balatonalmádiban.Baán Barnabás szerint a strapabíró Mahindrát elsősorban az erdészeknek, a vidéki gazdáknak és általában a vállalkozóknak szánják. Megjegyezte, hogy ősztől már forgalamaznak középkategóriájú Mahindra traktorokat is. Az indiai Mahindra cégcsoport 4,5 milliárd dollár alaptőkéjű társaság, amely India cégei között a Top 10-ben szerepel, de a Forbes a világ 200 legnagyobb vállalata között is jegyzi - mutatta be röviden a Mahindrákat gyártó indiai céget az igazgató. 

Elmondta még, hogy a Mahindra csoportnál - amelynek a nyolc indiai gyárán kívül üzemei vannak még Kínában, Angliában és az Egyesült Államokban is - összesen 40 ezren dolgoznak, termékeit öt kontinensen értékesítik, s a haszongépjárműveket illetően piacvezetőnek számít a világban. A Mahindra cégcsoport az indiai hadsereg első számú beszállítója, a traktorok és kishaszonjárművek gyártásában pedig negyedik a világon, s még az egyik legnagyobb gyártó, az Egyesült Államok piacán is eladnak évente 15 ezer középkategóriás traktort - hangsúlyozta Baán Barnabás. 

Végezetül arra utalt, hogy az immár Magyarországon is forgalmazott Mahindra terepjárók kifejlesztésében francia, német, amerikai és olasz cégek is részt vettek.
Füssy Angéla

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
A hagyományos népi lakodalom mellett ma már legalább ennyire, ha nem jobban népszerűek a modern felfogású esküvők. Az újszerű megközelítések mellett pedig kezdenek megjelenni olyan szokások is, amelyek az ifjú páron és a násznépen kívül is felmelegítik a lelkeket. Ennek pedig csak örülni tudunk.