Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rasovszky 35. lett Rióban

2016. augusztus 12. 20:52 // Forrás: Fotó: MTI - Kovács Tamás
A Balaton Úszó Klub versenyzője 15:29.36 perc alatt ért célba az 1500 méteres gyorsúszás pénteki előfutamában, így nem jutott be a szombati fináléba a riói olimpián.

A 19 éves Rasovszky Kristóf a leghosszabb medencés úszószám második előfutamban volt érdekelt, ahol a hatodik helyen ért célba. 15:29.36 perc ideje összesítésben a 35. helyre volt elegendő. Szokolai László tanítványa jócskán elmaradt nevezési idejétől (15:11.34).

– Nem értem. 400 métertől kezdve mintha lángba borult volna a testem, kezem-lábam égett, nem tudtam gyorsulni. Rettenetes érzés volt, mert egy 10 kilométeres versenyben elment volna bőven ez a tempó, de ide jóval több kellene. Úgy látszik, kicsit sok volt, hogy néhány hete még a junior nyítlvízi világbajnokságon úsztam, most meg itt. Élménynek, tapasztalatszerzésnek viszont óriási volt. És még ott a szeptemberi junior nyíltvízi Eb, azaz ott próbálom ezt kijavítani – nyilatkozta a Magyar Úszó Szövetség közösségi oldalán Veszprém egyetlen riói olimpikonja, aki júliusban aranyérmes lett a nyíltvízi úszók junior világbajnokságán 10 kilométeren.

A szám másik magyar indulója, Gyurta Gergely 15:06.24 perccel a 19. időt érte el.

Szokolai László korábbi riói élménybeszámolóját ITT olvashatja.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.