Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kiosztották a Csermák-díjakat

2008. május 9. 23:20
Ma este a muzsikáló családok hangversenyére vártak minden zeneszeretőt a Csermák Antal Zeneiskolába. Az est végén – melyen akadt olyan, aki először lépett színpadra – adták át az év növendékeinek és az év tanárának járó elismerést.
A színvonalas produkciók rendkívül széles repertoárból álltak, Hacsaturján és Schubert között félúton még a Shrek című animációs film betétdalaiból is hallhattunk egy sajátos összeállítást.

Az est végén pedig fellebbent a fátyol a díjazottak kilétéről is. Az év növendékei a zeneiskola tantestületének szavazata alapján Balogh Aliz a hegedű, és Renkó József, a kürt tanszék hallgatói lettek. Aliz 1997-ben kezdte zenei pályafutását, több megyei versenyt nyert, számos versenyen szerzett arany fokozatot, különdíjat. Mind szólóban, mind kamarazenekarban nyújtott teljesítményéért többször vehetett át nívó díjat. Idén felvételt nyert a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskolába. József minden eddigi megmérettetésén arany fokozatot érdemelt, tavaly kategóriájában országos első helyezett lett. Kamarazenekarban is kiemelkedő eredményeket szerzett, a Veszprémi Ifjúsági Fúvószenekar oszlopos és példamutató tagja. Számos színvonalas fellépésen öregbíti városunk hírnevét, hazánkban és külföldön egyaránt. Szintén felvételt nyert a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskolába, ám tanulmányait a Lovassyban folytatja tovább.    

Kebiszek Zuber éva, Renkó József és Balogh Aliz az idei Csermák-díjasok


Az év tanára elismerést Kebiszek Zuber Éva hegedűtanár vehette át. Gyermekkorában a Csermák Antal Zeneiskola növendékeként került A Dohnányi Ernő Szakközépiskolába, mely után Debrecenben szerzett diplomát 1990-ben hegedű, majd két évvel később szolfézs szakon. Növendékei számos versenyen szerepelnek kiemelkedő eredménnyel, ő maga többször vehette át a tanárnak járó különdíjat. Fontosnak tartja az együtt zenélést tanítványaival, több éve tagja a Mendelssohn kamarazenekarnak.          

Zatkalik-Peresztegi Virág

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.