Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. október 21. Orsolya
Veszprém
10°C
2024. október 21. Orsolya
Veszprém
10°C

Közel kétmilliárdos állami támogatás a siófoki sportcsarnok felépítésére

2016. december 23. 16:39 // Forrás: MTI
A kormány 1,9 milliárd forintot juttat a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnok építésének befejezésére, a csarnok állami beruházásként valósul meg, és 25 évig a Siófok Kézilabda és Tenisz Klub tartja majd fenn - közölte Bíró Bence, a sportklub sajtófelelőse az MTI-vel pénteken.

A döntésnek köszönhetően februárban folytatódhat a szerkezetkész állapotban lévő sportcsarnok építése, amelyet jövő év végére terveznek átadni a sportolóknak és a szurkolóknak.

Két éve jelentették be, hogy TAO-támogatásból megépülhet a többcélú sportcsarnok. A kivitelezés tavaly kezdődött meg, de csak a szerkezetkész állapotig jutott.

Fotó: siofokkc.huFotó: siofokkc.hu

Fodor János, a klub ügyvezetője korábban azt nyilatkozta, hogy a TAO-támogatások ilyen léptékű fejlesztéshez nem elegendőek, különösen úgy, hogy időközben a klub beruházásában elkészült egy sportkollégium és épülőben van egy másik sportcsarnok is a legfiatalabb kézilabdázók számára.

Az ügyvezető közlése szerint az állam nemcsak a beruházás befejezéséhez szükséges anyagi alapot teremtette meg a megítélt 1,9 milliárd forinttal, hanem a sportkomplexum területét is megvásárolja a siófoki önkormányzattól. A létesítmény az eredeti terveknél ötszázzal több, 1500 fő befogadására lesz alkalmas.

A sajtófelelős tájékoztatása szerint Siófokon jelenleg nincs olyan fedett komplexum, amely alkalmas lenne jelentősebb rendezvények megtartására. A helyi kézilabdaklub hazai NB I-es mérkőzéseinek évek óta az egyik helyi iskola tornaterme ad otthont.

vehirsport.hu
további cikkek
A Veszprém hetek óta kapcsolatban áll Palmarsonnal, még lehet érkező a közeljövőben Veszprém Handball Club A Veszprém hetek óta kapcsolatban áll Palmarsonnal, még lehet érkező a közeljövőben Nagy László elmondása alapján Jehia el-Dera sérülésétől függetlenül ott volt a Veszprém kívánságlistáján a hétfőn bejelentett Aron Palmarsson, akivel hetek ezelőtt felvette a kapcsolatot a klub, a veszprémi sportigazgató nem zárta ki, hogy az izlandin túl is érkezik még játékos a közeljövőben. ma 21:30 Mégsem jelent csődöt a Vipers Kristiansand női kézilabda BL Mégsem jelent csődöt a Vipers Kristiansand Hétfőn megváltoztatta vasárnap esti álláspontját és mégsem jelent csődöt a norvég Vipers Kristiansand, amely 2021 és 2023 között háromszor nyerte meg a női kézilabda Bajnokok Ligáját. ma 18:37 A hír igaz: Palmarsson visszatért Veszprémbe! Veszprém Handball Club A hír igaz: Palmarsson visszatért Veszprémbe! A Veszprém Handball Club a vezetőedző Xavi Pascual kérésére szerződtette a klub korábbi játékosát Aron Palmarssont. Az izlandi válogatott irányító 2026 nyaráig kötelezte el magát - közölte a kézilabdaklub hétfőn hivatalos weboldalán. ma 12:50 Los Angeles-i cél: közel kerülni az első tízhez sport Los Angeles-i cél: közel kerülni az első tízhez A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) célkitűzése a Los Angeles-i nyári játékokra az, hogy a magyar csapat az éremtáblázaton közel legyen a legjobb tízhez. ma 10:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.