Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. október 26. Dömötör
Veszprém
11°C
2024. október 26. Dömötör
Veszprém
11°C

Karácsony Kupa: Döntőben a magyar válogatott

2016. december 29. 20:14 // Forrás: MTI
A magyar férfi kézilabda-válogatott kilenc góllal legyőzte Szlovákia csapatát az Érden zajló Provident Karácsony Kupa felkészülési torna csütörtöki elődöntőjében.

A január közepén kezdődő franciaországi világbajnokságra készülő magyar együttes ellenfele Csehország válogatottja lesz a pénteki fináléban.

MTI Fotó: Szigetváry ZsoltMTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Eredmény, elődöntő:
Magyarország-Szlovákia 35-26 (17-13)

A Győri Mátyást betegség, Bartucz Lászlót kisebb sérülés miatt átmenetileg, Ilyés Ferencet és Nagy Kornélt pedig huzamosabb ideig nélkülöző magyarok jól kezdték a mérkőzést, magabiztosan őrizték az első percekben megszerzett előnyüket (10-6), a szünetben pedig négy góllal vezettek (17-13).

A második félidő elején a szlovák csapat - amelynek 16 fős keretéből tíz játékos a magyar NB I-ben szerepel - két gólra felzárkózott, de Javier Sabaté szövetségi kapitány időkérése után nem sokkal ismét hat találat volt a különbség (25-19).

MTI Fotó: Szigetváry ZsoltMTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A hazai együttes a hajrában többféle felállásban, többféle taktikai variációt gyakorolt - ráadásul Nagy László nem állt be, csupán a kispadról kísérte figyelemmel a meccset -, sikere így sem forgott veszélyben, sőt hat perccel a lefújás előtt már 33-23-ra vezetett, és végül kilenc találattal nyert.

A két csapat 31. egymás elleni mérkőzésén 22. alkalommal született magyar győzelem.

további eredmény:
Csehország-Bahrein 28-23 (16-12)
a pénteki program:
a 3. helyért: Szlovákia-Bahrein 14.00
döntő: Magyarország-Csehország 16.00

vehirsport.hu
további cikkek
Gyulay Zsolt: a fővárosnak is jót tesz, ha részt vesz a NOB-bal folytatott párbeszédben sport Gyulay Zsolt: a fővárosnak is jót tesz, ha részt vesz a NOB-bal folytatott párbeszédben Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint Budapestnek is jót tesz, ha részt vesz a MOB-bal és a Magyar Paralimpiai Bizottsággal (MPB) közösen abban a párbeszédben, amelyet a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) lehet lefolytatni és amely nem irányul konkrét olimpiarendezésre, csupán ennek a lehetőségéről szól. tegnap 16:35 Női kézilabda Eb-felkészülés: legyőzte a franciákat a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb-felkészülés: legyőzte a franciákat a magyar válogatott A magyar női kézilabda-válogatott 30-27-re győzött a világbajnok, olimpiai ezüstérmes Franciaország vendégeként a csütörtöki felkészülési mérkőzésen, Toulonban. tegnap 7:11 Bajnokok Ligája: Élre állt a Veszprém! Veszprém Handball Club Bajnokok Ligája: Élre állt a Veszprém! A Veszprém Handball Club 30-23-ra nyert az északmacedón Eurofarm Peliszter vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csütörtök késő esti mérkőzésén, mellyel élre állt az "A"-jelű csoportban. 2024. október 24. 22:15 Férfi kézilabda BL: a Kolstad két góllal nyert Szegeden férfi kézilabda BL Férfi kézilabda BL: a Kolstad két góllal nyert Szegeden A Szeged házigazdaként 29-27-re kikapott csütörtökön a norvég Kolstad csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában. 2024. október 24. 21:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.