Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
13°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
13°C

Győzelemmel zárt a magyar válogatott

2017. január 8. 15:17 // Forrás: MTI
A magyar férfi kézilabda-válogatott hat góllal legyőzte Egyiptom csapatát a dániai Bygma Kupa felkészülési torna harmadik, utolsó fordulójában vasárnap.

A mérkőzésen Bodó Richárd térdfájdalmak miatt nem lépett pályára. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a balátlövőre a hazatérést követően hétfőn MRI-vizsgálat vár, annak eredményétől függ, hogy ott lehet-e a jövő héten kezdődő franciaországi világbajnokságon.

Szegedi csapattársa, az eddig sérüléssel bajlódó jobbátlövő Balogh Zsolt a felkészülés során ezen a találkozón szerepelhetett először.

Eredmény, 3. forduló (Aarhus):
Magyarország-Egyiptom 32-26 (18-13)
a magyar válogatott gólszerzői: Császár 7, Bánhidi 5, Jamali és Juhász 4, Harsányi és Lékai 3, Szöllősi 2, Ligetvári, Balogh Zs., Gulyás és Nagy L. 1

Császár Gábor és Jamali Iman vezérletével eredményes támadójátékkal kezdte a meccset a magyar együttes, és amikor ehhez hatékonyabb védekezés, illetve Mikler Roland révén néhány bravúros védés is társult, háromgólos különbség alakult ki (9-6). A játék képe nem változott, Javier Sabaté szövetségi kapitány csapatának lendülete töretlen maradt a folytatásban is, így a szünetben már ötgólos előnyben volt (18-13) észak-afrikai ellenfelével szemben.

Fotó: MKSZFotó: MKSZ

Az egyiptomiak mindkét kapu előtt jobban összpontosítottak a második felvonás elején, így gyorsan felzárkóztak, és a 44. percben már csak egy találat volt a különbség (22-21). Az 50. percet követően néhány jó egyéni akciónak köszönhetően ismét elléptek a magyarok, sőt, az addigi legnagyobb differencia alakult ki (30-24), amivel biztossá vált a siker.

A csapatok 16. alkalommal találkoztak egymással, a párharc történetében - egy döntetlen mellett - ez volt a 15. magyar győzelem.

A világbajnokság szerda este kezdődik Párizsban, a magyar együttes pénteken Rouenban játssza első csoportmérkőzését.


később:
Dánia-Izland 20.15

csütörtökön játszották (Aalborg):
Dánia-Magyarország 24-21 (8-10)
Izland-Egyiptom 30-27 (13-14)

pénteken játszották (Skjern):
Magyarország-Izland 30-27 (18-15)
Dánia-Egyiptom 36-26 (17-13)

vehirsport.hu
további cikkek
Férfi kézilabda vb-selejtező: Litvánia ellen kezdődik az olimpiai felkészülés férfi kézilabda-válogatott Férfi kézilabda vb-selejtező: Litvánia ellen kezdődik az olimpiai felkészülés A magyar férfi kézilabda-válogatott csütörtökön és vasárnap Litvániával játszik a jövő évi világbajnokság selejtezőjében, amely egyben az olimpiai felkészülés "nulladik" állomása. ma 9:06 Kézilabda BL: az Esbjerggel játszik a Győr a női elődöntőben női kézilabda BL Kézilabda BL: az Esbjerggel játszik a Győr a női elődöntőben A Győri Audi ETO KC a dán Team Esbjerggel találkozik a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében. tegnap 22:09 A minőségi játékoskeret mellé minőségi edzőket szeretnének a szurkolók Telekom Veszprém A minőségi játékoskeret mellé minőségi edzőket szeretnének a szurkolók A Veszprémi Szurkolói Egyesület felhívására több százan gyűltek össze kedd este az aréna előtti téren. A végig békés hangulatú eseményen Gyurákovics István vezérszurkoló és Pardi Károly korábbi játékos is kritikát fogalmazott a Telekom Veszprém edzői párosának és dr. Csík Zoltán vezérigazgató munkájával szemben. tegnap 20:41 Tour de Hongrie: világsztárok és 12 magyar a rajtnál, változatos útvonal ország-világ Tour de Hongrie: világsztárok és 12 magyar a rajtnál, változatos útvonal Peter Sagan és Mark Cavendish révén az országúti kerékpársport elmúlt évtizedét meghatározó két világsztárral, valamint az előzetes rajtlista alapján 12 magyar bringással is találkozhatnak a szurkolók a szerdán kezdődő 45. Tour de Hongrie-n. tegnap 13:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.