Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. október 28. Simon
Veszprém
17°C
2024. október 28. Simon
Veszprém
17°C

Pénzadomány a Marian Cozma Egyesületnek

2017. február 8. 17:13 // Forrás: MTI
A Magyarországon gyilkosság áldozatául esett Marian Cozma halálának nyolcadik évfordulója alkalmából Íjgyártó István kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkár átadta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tízmillió forintos pénzadományát szerdán a sportoló nevét viselő egyesületnek Bukarestben.

Az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott játékosának emlékére édesapja, a szintén kézilabdázó múlttal rendelkező Petre Cozma "Marian Cozma Egyesületet" néven non-profit szervezetként működő egyesületet hozott létre 2009-ben a hátrányos helyzetű gyermekek sporttevékenységének támogatása érdekében.

"Nagy megilletődéssel és rokonszenvvel figyeltük azt az áldozatos munkát, amelyet az édesapa fia emlékének megőrzésére, nagyon nemes formában végzett, létrehozva egy olyan egyesületet, amely célként tűzte ki, hogy a fiatalokat sportszeretetre, és a sporton keresztül erőszakmentességre, fair-playre és általában a másik tiszteletére nevelje" - magyarázta az MTI-nek Íjgyártó István. Hozzátette: ezek olyan célok, amelyekkel teljes mértékben azonosulni tud a KKM, ezért döntött - Magyarország bukaresti nagykövetségének javaslatára - úgy, hogy pénzadománnyal járul hozzá az egyesület célkitűzéseinek megvalósulásához.

Az államtitkár ugyanakkor felidézte azt a rendkívüli szolidaritást, amely megnyilvánult a románok és magyarok között a tragédia nyomán. Nyolc éve a kiváló sportolóját gyászoló román médiában nagy elismeréssel beszéltek arról az együttérzésről, amelyről a veszprémiek, budapestiek és általában egész Magyarország tettek tanúbizonyságot.

Íjgyártó István az adományt átvevő Petre Cozmával közösen szerdán megkoszorúzta az MKB Veszprém játékosának sírját Bukarestben.

A KKM államtitkára a szomorú évfordulóra időzített látogatása alkalmából George Ciambával, a román külügyminisztérium kétoldalú és euro-atlanti kapcsolatokért felelős államtitkárával is találkozott, akivel a Románia és Magyarország között másfél évtizede megkötött stratégiai partnerséget, a kétoldalú kapcsolatokat, európai témákat, és az erdélyi magyarsággal kapcsolatos kérdéseket tekintették át.

vehirsport.hu
további cikkek
Az M4 Sport közvetíti a 2026-os és 2030-as labdarúgó-világbajnokságot labdarúgás Az M4 Sport közvetíti a 2026-os és 2030-as labdarúgó-világbajnokságot A közmédia közvetíti a következő két labdarúgó-világbajnokságot 2026-ban és 2030-ban - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). ma 12:42 Európai kézilabdaligák: Bognár Alex négy gólt lőtt az Európa-kupában sport Európai kézilabdaligák: Bognár Alex négy gólt lőtt az Európa-kupában Bognár Alex négy góllal járult hozzá a szlovén RK Celje PL 33-26-os hazai győzelméhez a bosnyák RK Gracanica ellen a férfi kézilabda Európa-kupa vasárnapi játéknapján. tegnap 20:06 Európai kézilabdaligák: Lukács Péter négy gólja és négy gólpassza kézilabda Európai kézilabdaligák: Lukács Péter négy gólja és négy gólpassza Lukács Péter négy góllal és négy gólpasszal járult hozzá az Elverum HB 35-20-as sikeréhez a Baekkelaget Elite otthonában a norvég férfi kézilabda-bajnokság szombati játéknapján. tegnap 10:07 Terepfutók hódították meg a Balaton-felvidéket sport Terepfutók hódították meg a Balaton-felvidéket Kellemes őszi időben rendezték meg október második hétvégéjén az idei utolsó Fighters’ Run-t Csopakon, a Balatoni Élményparkban. Az eseményen 1500-nál is többen indultak. Versenyszámban nem volt hiány, a terepakadályfutás és a terepfutás szerelmesei is megtalálhatták a számukra legideálisabb kihívást. tegnap 9:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.