2019. október 17. // Hedvig névnap

Hazai terepen jeleskedtek a tájfutók

2017. március 17. 7:13
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHSE) versenyzői tizennyolc érmet gyűjtöttek a Tájfutó Maraton nevű országos rangsoroló viadalon.

Két héttel a hosszútávú magyar bajnokság előtt megyénkben, a Bakonyban nyílt alkalma a tájfutó társadalomnak „előzetes szintfelmérésre”, a Tájfutó Maraton nevű országos rangsoroló verseny keretében.

A VHSE dobogósainak egy része - Fotó: Bálint BenceA VHSE dobogósainak egy része - Fotó: Bálint Bence

– A Zirc-Kardosréttől nyugatra található, Cuha-patak völgyét kísérő hegyoldalakon lebonyolított megmérettetésen a nevezők a bakonyi erdők szinte minden jellegzetességével találkozhattak a kijelölt feladatuk teljesítése során. A hosszútávú kategóriákban légvonalban 8 km feletti, akár 20 km-t is meghaladó távokat kellett megtennie a versenyzőknek, míg a normál távokon indulók 8 km alatti pályákat futottak, ám a jelentős szintkülönbség legyűrése számukra is méltó kihívást jelentett – fogalmazott Mérő Edit, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület Tájékozódási Futó Szakosztályának sajtóreferense.

Balról: Etlinger András, Bálint Benedek és Berzsenyi Bence - Fotó: Bálint BenceBalról: Etlinger András, Bálint Benedek és Berzsenyi Bence - Fotó: Bálint Bence

A Veszprémi Honvéd Sportegyesület színeiben több mint negyvenen álltak rajthoz, akik szép eredményeket értek el a szinte hazai terepen.

A VHSE eredményei:
F12C: 2. Kovács Jeromos, 3. Bálint Gergő
F15-18C: 1. Chmelik Levente, 2. Barát Benedek
F16B: 1. Bálint Benedek, 2. Etlinger András, 3. Berzsenyi Bence
F18B: 1. Bácskai Péter, 3. Tokai-Kiss Bálint
F40A: 2. Barát János
F70A: 3. Vass Tibor
N12C: 2. Gaschler Emma
N14B: 2. Bácskai Eszter, 3. Lantai Lili
N15-18C: 2. Tátrai Teréz
N18A: 1. Mérő Dominika
N18B: 2. Lantai Boróka
N40A: 3. Böröczkyné Makai Anna

vehirsport.hu
2019. október 17. // Hedvig névnap