2019. október 17. // Hedvig névnap

Kalandos terepviszonyokkal találkoztak

2017. május 12. 20:09
Kitettek magukért a Veszprémi Honvéd Sportegyesület utánpótláskorú tagjai a Honvéd Kupa elnevezésű kétnapos tájfutó versenyen.

Honvéd Kupa elnevezéssel kétnapos tájékozódási futó versenyre került sor megyénkben a május 6-7-ei hétvégén. A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHSE) Csehbánya közelében, a Torna-patakot övező erdőkben, az Országos Kéktúra útvonalát is érintő területen bonyolította le immár 27. alkalommal országos rangsoroló versenyét, amelyre közel 250-en neveztek.

Fotók: Bálint MónikaFotók: Bálint Mónika

– Szerencséjük volt a futóknak, a változékony idő ellenére a komolyabb esőzéseket elkerülve, csupán az erdő alaposan felázott, sáros talajával és az esőáztatta növényzettel kellett szembenézniük. Ez azonban teljesen megszokott körülménynek számít a sportág hívei számára – írta le a körülményeket Mérő Edit, a Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferense.

Bálint Gergő az egyik különdíjjal, a legfiatalabb győztesnek felajánlott kupávalBálint Gergő az egyik különdíjjal, a legfiatalabb győztesnek felajánlott kupával

– Szokatlanabb akadályt jelentett a térségre is lesújtó áprilisi havazás nyomán a karvastagságú, már lombosodásnak indult, és a hóteher miatt letört ágak és lombkorona részek erdőszerte földön heverő tömkelege. Ezek kerülgetése ugyanis hátráltatta az irányfutásokat, és néhol a kisebb ösvények felismerhetőségét, az azokon való haladást is nehezítette. A rendkívüli időjárási előzmények miatt az ország más részein terepfutó- és tájékozódási versenyeket el is el kellett halasztani, vagy a rendezők alternatív helyszínek választására kényszerültek. Így járt az idei Kékes Csúcsfutás vagy a Középtávú országos tájfutó bajnokság is. A Bakonyban szerencsére nem kellett ilyen drasztikus lépéseket tenni, és a sportrendezvényt az eredeti helyszínen, a résztvevők számára némileg kalandosabb terepviszonyok között le lehetett bonyolítani – tette hozzá.

Az F14C kategória legjobbjai (1. Vass Bence, 2. Chmelik Levente, 3. Barát Benedek)Az F14C kategória legjobbjai (1. Vass Bence, 2. Chmelik Levente, 3. Barát Benedek)

Kísérő programként a legkisebbek külön értékelt és díjazott gyerekversenyen próbálhatták ki az ellenőrző pontok felkutatását a versenyközpont közvetlen közelében kijelölt, szalagozással segített pályán, és minden apróságra frissen, helyben sütött ajándék lángos is várt a Tóth család jóvoltából, ami az évek során a Honvéd Kupa egyik kedvelt színfoltjává vált. Ahogy a díjátadó kuriózuma is, hiszen ezen a versenyen az érmeket, kupákat és egyedi tiszteletdíjakat katonai díszegyenruhában adják át, tisztelegve egyben a sportág kevésbé közismert, katonai eredete előtt is.

A kísérő versenyen (gyerekverseny) indult legügyesebb 6 éves lányok A kísérő versenyen (gyerekverseny) indult legügyesebb 6 éves lányok

A rendező Veszprémi Honvéd Sportegyesület utánpótláskorú tagjai közül sokan állhattak a dobogóra az eredményhirdetésen, ügyességüket összesen 18 érem dicséri. A fiúknál a 14C, illetve a lányoknál a 16B kategóriában teljes VHSE fölény született.

A VHSE dobogósainak népes csoportja a díjátadókkal (Vass Tibor és Kaptur József)A VHSE dobogósainak népes csoportja a díjátadókkal (Vass Tibor és Kaptur József)

A VHSE eredményei
F12C: 1. Bálint Gergő
F12D: 1. Chmelik Roland
F14B: 1. Angyal Dániel
F14C: 1. Vass Bence, 2. Chmelik Levente, 3. Barát Benedek
F16B: 2. Bálint Benedek
F18B: 2. Bácskai Péter, 3. Tokai-Kiss Bálint
N10D: 3. Etlinger Zsófia
N12C: 2. Gaschler Emma
N14B: 2. Lantai Lili, 3. Bácskai Eszter
N15-18C: 1. Kápolnás Kata
N16B: 1. Mérő Dominika, 2. Lantai Boróka, 3. Papp Viktória
Nyílt: 1. Blaskó István

vehirsport.hu
2019. október 17. // Hedvig névnap