Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Elstartol a 24. Veszprém Rallye

2017. július 7. 9:25 // Forrás: Veszprém Rallye
Klasszikus, hagyományos pályákon rendezik meg az előttünk álló hétvégén a Veszprém rallit.

Az idei bajnokság ötödik futamát a korábban megszokottakhoz hasonlóan, murvás szakaszokon bonyolítják le. A csütörtöki hivatalos teszt után, pénteken már az adminisztratív és a technikai átvételek zajlanak. A verseny központja idén is a Veszprém Arénánál lesz, itt állítják fel a hétvégi szervizparkot, és versenyirányítást is a létesítménynél alakítják ki.

Archív Fotó: Facebook - Veszprém Aréna/Baumann BélaArchív Fotó: Facebook - Veszprém Aréna/Baumann Béla

A murvás futamoknál idén bevezettek egy újdonságot, méghozzá a kvalifikációt, amelyen az első osztály, első tizenöt párosa vesz részt. A királyszentistváni pályán pénteken fél hat és fél kilenc között bonyolítják le a külön miniversenyt, amely arról dönt, hogy ki, hányadiknak választhat rajthelyet szombatra.

A 24. Veszprém Rallye érdemi része nagyjából másfél napra koncentrálódik. Szombaton délután és kora este egy helyszínen (Márkó-Jutaspuszta) két, vasárnap további három pályán (Kislőd, Hegyesd, Vigántpetend) hat gyorsasági szakaszt rendeznek. A díjkiosztó ünnepséget pedig vasárnap délután fél háromtól a Veszprém Aréna előtt tartják meg.

A hegyesdi szakasz nagy része nézők előtt elzárt, ezt leszámítva valamennyi helyszín látogatható. Tobábbi információ – térképek, időterv, részletes műsorfüzet – itt érhetők el.

Igazi sztárparádé várható, nem kevesebb, mint 20 R5-ös technikájú autót neveztek. Az Országos Rally Bajnokságban (ORB) 65, a Rallye2-es bajnokságban közel harmincan várják a hétvégi száguldás rajtját.

Érdekesség, hogy egy korábbi háromszoros magyar bajnok pilóta is visszatér a „táncba”: 2003, 2006, és 2007 legjobbja, Benik Balázs egy R5-ös Skoda Fabiaval indul az eseményen, hosszú kihagyás után. A magyar bajnokságot a címvédő Herczig Norbert, Bacigál Igor kettős vezeti, előnyük azonban csupán tíz pont az őket üldöző Hadik András, Kertész Krisztián egységgel szemben. A győzelemért és a dobogóért azonban ettől jóval többen lehetnek esélyesek. Számításba kell venni Turán Firgyest, Vincze Ferencet, Velenczei Ádámot, Kazár Miklóst és akár a Veszprémben mindig jó formát mutató Ranga Pétert is.

vehirsport.hu
további cikkek
Több ember meghalt egy raliversenyen Lábatlan és Bajót között baleset Több ember meghalt egy raliversenyen Lábatlan és Bajót között Négyen meghaltak és többen megsérültek, amikor az Esztergom-Nyerges Rallyn egy jármű lesodródott az útról és a nézők közé hajtott. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) vezetősége közleményben tudatta, hogy a hatóságokkal együttműködve vizsgálja a baleset körülményeit. 2024. március 24. 16:23 Ausztrál Nagydíj - Sainz nyert Melbourne-ben, Verstappen kiesett Ausztrál Nagydíj - Sainz nyert Melbourne-ben, Verstappen kiesett A vakbélműtétje után lábadozó Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat, melyet a címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája műszaki hiba miatt feladott. 2024. március 24. 6:38 Szaúdi Nagydíj - Dzsiddában is folytatódott Verstappen sikersorozata Szaúdi Nagydíj - Dzsiddában is folytatódott Verstappen sikersorozata A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője rajt-cél győzelmet aratott a vasárnapi Forma-1-es Szaúdi Nagydíjon Dzsiddában. 2024. március 9. 19:50 Veszprémből indul az ERC-sorozat – újabb lépés a sportfőváros cím felé rali Veszprémből indul az ERC-sorozat – újabb lépés a sportfőváros cím felé A Rally Hungary lesz a 2024-es ERC-sorozat nyitóversenye, amelyet április 12. és 14. között veszprémi központtal, murvás pályákon tartanak meg. Rali Európa-bajnokot majd öt aszfaltos és három murvás verseny összesített eredménye alapján avatnak.   2024. március 6. 13:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.